nieuws

Turkse karateka's niet naar toernooi in Rotterdam

Turkse deelnemers aan de Dutch Open Karate in Rotterdam zijn vrijdag niet op komen dagen. Ze hebben verstek laten gaan vanwege de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije, zegt Karin Luijendijk van Rotterdam Topsport.
In totaal doen 1200 sporters mee aan het meerdaagse evenement. Er zouden 47 karateka's uit Turkije meedoen aan het karatetoernooi.
Afmelding
"Er is geen officiële afmelding geweest", zegt Herman van der Meulen, voorzitter van de Nederlandse karatebond. "Er is wel informeel contact geweest, tussen coaches en sporters onderling. Daarin geven ze aan dat ze het jammer vinden dat ze er niet bij zijn. Maar de reden waarom, daar wordt niet over gepraat."
"Deze situatie stelt ons ook voor een dilemma", zegt Van der Meulen. "Begin mei is het EK Karate in Turkije. We moeten bekijken hoe we daarmee om zullen gaan."
Belangrijk toernooi
Het toernooi in Rotterdam is volgens de voorzitter van de karatebond het grootste Premier League-toernooi in de wereld. Deelnemers kunnen er belangrijke punten winnen voor hun ranking.
Het evenement duurt van 17 maart tot en met 20 maart en wordt gehouden in het Topsportcentrum naast de Kuip.