nieuws

'Vette jaren voor Rotterdamse huizenmarkt aangebroken'

Na zeven magere jaren op de Rotterdamse woningmarkt zijn de vette jaren sinds kort aangebroken. Rotterdam is hot en dat merken projectontwikkelaars en makelaars. Oude projecten die ooit in de koelkast zijn gezet, worden weer gretig opgepakt.
"Het bruist aan alle kanten", zegt Gerbert Schreurs van de Woonbeurs Rotterdam, die dit weekend voor de vijftiende keer wordt gehouden. Volgens hem hebben consumenten meer vertrouwen in de economie en kijken mensen weer om zich heen op de huizenmarkt.
Noordsingel
Een van de projecten in Rotterdam die al lang op stapel stonden en nu razendpopulair zijn, is Tuin van Noord. In de monumentale gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam worden 57 huizen gemaakt.
Hoewel het door de crisis een tijdje onzeker was of de plannen wel door zouden gaan, is de verkoop van de eerste woningen vrijdagochtend dan toch van start gegaan. Makelaar Göran Boon verwacht dat het storm loopt.
Momenteel is er nog weinig veranderd aan de originele gevangenis in Noord. Alle cellen zijn nog in tact, maar dat zal niet lang meer zo zijn. Volgens Boon worden in bijvoorbeeld vleugel C de cellen bij elkaar getrokken. "Alleen de gevel blijft staan."
Populair
De gevangenis aan de Noordsingel is niet het enige project dat in trek is. Er is ook veel belangstelling voor de nieuwe woontorens die in Rotterdam worden gebouwd.
Volgens Schreurs komt dat doordat Rotterdam een steeds aantrekkelijkere stad wordt om te wonen. Niet alleen mensen uit de regio tonen belangstelling, ook Amsterdammers vinden hun weg naar het zuiden.
Schreurs zegt dat de populariteit onder Amsterdammers vooral te maken heeft met de verhitte huizenmarkt in de hoofdstad. Woningprijzen rijzen de pan uit, terwijl het in Rotterdam nog wel betaalbaarder is. Hoe lang dat duurt, is nog de vraag. Ook hier schieten de huizenprijzen omhoog.
Volgens Schreurs beginnen de prijzen van eengezinswoningen in Rotterdam steeds hoger te worden. Dat komt doordat er weinig aanbod is. "Maar dat was vroeger ook al zo. In de jaren zeventig, tachtig en negentig was het hetzelfde."
Woonbeurs
Schreurs verwacht dan ook dat het druk wordt op de Woonbeurs in het WTC dit weekend. Iedere dag worden nieuwbouwprojecten zoals de nieuwe woontorens aangeboden. Ook zijn er stands over bestaande bouwprojecten zoals klusscholen en - huizen, leegstaande winkelpanden en vrije kavels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl