ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Video: Boze passagiers gestrand op Rotterdam Airport, Corendon-vlucht nog een dag vertraagd

Ingestuurde foto van wachtende passagiers op Rotterdam The Hague Airport
Ingestuurde foto van wachtende passagiers op Rotterdam The Hague Airport © Ingestuurd
Vanaf zondagavond 19:05 uur mochten de 170 passagiers van de vlucht richting Ankara, de hoofdstad van Turkije, al inchecken. Om 21:05 uur zouden ze opstijgen met een Corendon-vliegtuig. Een ochtend later zijn ze nog steeds niet vertrokken en Corendon is onbereikbaar. Enkele tientallen van de passagiers zijn woedend en de sfeer op het vliegveld is af en toe wat grimmig. "Wij gaan de ingang blokkeren en zorgen dat alle vluchten gecanceld worden."
Update 15:28: De vlucht van zondagavond van Rotterdam naar het Turkse Ankara kon simpelweg niet doorgaan doordat het vliegtuig nog op een vliegveld in Duitsland stond. Dat laat Coredon weten via een schriftelijke reactie aan deze website. Rotterdam The Hague Aiport sluit om 23:00 uur en het vliegtuig kon er niet meer voor die tijd zijn.
Een verzoek om toch daarna te landen, waardoor het personeel langer door moest werken, werd afgewezen. De airline zou hebben geprobeerd om voor vervangend vervoer te zorgen van Rotterdam naar Münster/Osnabrück, maar dat lukte niet.
De vliegtuigmaatschappij snapt dat de passagiers niet tevreden zijn en zeggen ze dat nog bezig zijn met een passende oplossing. De vlucht is voor nu verplaatst naar 10:00 uur dinsdagochtend. Corendon hoopt nog een betere optie te vinden, maar voor nu blijft het deze tijd. Ter compensatie krijgen de zo’n 170 reizigers morgen gratis eten en drinken aan boord.
Update: Rotterdam The Hague Airport meldt dat de vlucht door Corendon Airlines International (CAI) verplaatst is naar 10:00 uur dinsdagochtend. "Wij adviseren de mensen om het vliegveld te verlaten. Ga naar huis of ga naar een hotel." Corendon is verantwoordelijk voor de verdere communicatie met de passagiers en voor het regelen van eventuele verblijfplaatsen. "Ik heb in 2,5 jaar tijd niet meegemaakt dat een vlucht zo vertraagd is. Het is vakantietijd. Helaas komt dit voor."
Update 12:30: Rotterdam The Hague Airport laat weten dat 22 mensen met de bus naar een hotel in Schiedam zijn gebracht, 15 mensen hebben een plek aangeboden gekregen in het Fletcher hotel op de luchthaven zelf. De rest is op eigen gelegenheid naar huis gegaan.

Schadelijke scenario

Vanaf zondagmiddag 17:00 uur druppelden de eerste passagiers van de vlucht richting Ankara al binnen. Midden juni werd bekend gemaakt dat deze vlucht van Schiphol Airport naar Rotterdam The Hague Airport zou verplaatsen. “We hebben vroeg geanticipeerd op dit schadelijke scenario, want als vakantieaanbieder stellen wij uiteraard alles in het werk om de vakanties van onze klanten te laten doorgaan", liet Corendon-directeur Steven van der Heijden destijds weten.
Nu blijkt dat dit niet het geval is voor deze vlucht. De 170 passagiers wachten al sinds zondagavond. Rond 20:30 uur kregen ze te horen dat de vlucht niet door zou gaan. "Na enig protest wilde Corendon een hotel regelen voor de mensen die niet in de buurt wonen", vertelt Sevda Sal, een van de passagiers. "De mensen die wel uit de buurt komen, moesten naar huis."
Adem Çelem, een van de reizigers richting Ankara, sliep in het hotel. "Uiteindelijk konden we pas na middernacht het hotel in. We hebben anderhalf uur in de lobby gewacht, omdat Corendon eerst een namenlijst moest doorgeven aan het hotel." Sal vertelt dat reizigers die alleen vlogen samen op de kamer moesten slapen.
170 woedende mensen gestrand op Rotterdam The Hague Airport: 'Nooit meer Corendon'

Grimmige sfeer

Tijdens het wachten zouden de passagiers ook geen eten hebben gekregen, ze kregen wel flesjes water van de Koninklijke Marechaussee. "Een gehandicapte man voelde zich vanwege de hitte op het vliegveld niet goed, maar gelukkig vergaat het de rest van de mensen beter", meldt Çelem.
Maandagochtend zou het vliegtuig om 08:00 uur alsnog vertrekken en om 06:00 uur 's ochtends werden de reizigers verwacht op de luchthaven. Eenmaal aangekomen bleek er helemaal geen vliegtuig te staan. Gezamenlijk besluiten de reizigers om tot actie over te gaan. "Mensen zijn boos en binnen wordt er geschreeuwd. Wij gaan de ingang blokkeren en zorgen dat alle vluchten gecanceld worden. Alleen dan zullen ze ons echt horen en komen ze zelf in de problemen."
En de sfeer is inderdaad wat grimmig. "Nog een half uur en de ramen gaan eruit", roept een passagier tegen onze verslaggever. Tegelijkertijd wordt bij de Corendon-balie een plastic informatiebord op de grond gegooid en kapot gestampt en een formulier verscheurd.
Een andere passagier vertelt dat hij nu waarschijnlijk zijn interview op de universiteit mist en daardoor niet aan een master kan beginnen. Andere passagiers wilden een verlovingsfeest bijwonen. "Het feest is nu gaande en wij zijn er niet bij."
Boze passagier vertrapt een infobordje van de Corendon-balie
Boze passagier vertrapt een infobordje van de Corendon-balie © ingezonden

Ingang Rotterdamse luchthaven geblokkeerd

De helft van de passagiers staat buiten voor de ingang en de andere helft blokkeert de incheckbalie. "Wij vinden het heel vervelend voor de mensen die hun vlucht willen halen, maar wij moeten gehoord worden. Wij zijn de dupe van deze situatie."
Sal wordt aan de kant genomen door de Marechaussee. "Ze hebben mij om legitimatie gevraagd en de informatie genoteerd. De sfeer zou te grimmig worden en ik ben een van de mensen die het hardst schreeuwt. Nu willen ze dat ik de mensen rustig houd, omdat de mensen die voor onrust zorgen anders helemaal niet mogen vliegen."
"Wij hebben inmiddels gehoord dat we morgenochtend waarschijnlijk gaan vliegen", vertelt een van de passagiers. "Er is geen zekerheid en niets staat vast. Wij voelen ons opgelicht door Corendon." De passagier ziet het niet mogelijk om naar huis te gaan, omdat hij ver weg woont. "Medewerkers van de luchthaven gaan proberen om hotelkamers voor ons te regelen. Eigenlijk moet Corendon dat doen, maar er is niemand van Corendon."
Meerdere passagiers geven aan dat Rotterdam The Hague Airport veel medeleven toont en helpt waar ze kunnen. "De luchthaven kan niks, want het ligt aan Corendon."
Het geloof in Corendon is flink gekelderd. "We moeten er positief naar blijven kijken. We hopen dat we kunnen vertrekken morgen, maar het vertrouwen is er niet meer. Ik ben bang dat onze vlucht morgen ook niet doorgaat. We zijn al drie keer bedrogen." Als de vlucht morgen ook niet doorgaat zeggen sommige passagiers de auto te pakken. "Twee dagen rijden, maar dat moet dan maar."

Vliegtuig gestrand in Duitsland

De gestrande reizigers hebben als laatste informatie gekregen dat ze moeten wachten tot iemand van Corendon komt, maar Raymond de Jong, woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport, laat weten dat Corendon de hele nacht al niet bereikbaar is. Hij vertelt dat Corendon een nieuwe slottijd moet aanvragen om deze vlucht door te laten gaan. Het is onbekend hoe lang het gaat duren.
De oorzaak van de vertraging is het vliegtuig van Corendon dat te laat vertrokken is vanuit Ankara richting Rotterdam. Vanwege geluidsoverlast mogen passagiersvliegtuigen na 23:00 uur niet op Rotterdam The Hague Airport landen.
Het vliegtuig vanuit Ankara moest daarom uitwijken naar de luchthaven van Münster. Daar vertrokken bussen om de 170 inzittenden alsnog naar Rotterdam The Hague Airport te vervoeren. Om 04:00 kwamen zij aan op de Rotterdamse luchthaven.
De Jong begrijpt dat het voor de passagiers vervelend is, maar de luchthaven kan hier niets aan doen. Hij vraagt de gestrande passagiers rustig te blijven en niet agressief te worden richting het personeel van de luchthaven.

Reactie Corendon

Volgens Corendon valt de vlucht niet onder de vliegmaatschappij die in Nederland actief is. Een woordvoerder verwijst door naar Corendon Airlines International (CAI) in Turkije. Een vertegenwoordiger van CAI laat in een reactie aan Rijnmond weten vooralsnog niet te kunnen reageren.