nieuws

Sparta mist Vriends en Bergkamp

Trainer Alex Pastoor kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet beschikken over Roland Bergkamp en Bart Vriends. Bergkamp heeft op de training een heupblessure opgelopen en verdediger Vriends is nog altijd niet hersteld van een kuitblessure.
De verwachting is dat beide spelers snel weer inzetbaar zijn. David Mendes da Silva is wel weer beschikbaar voor Sparta. Ryan Sanusi keert terug na een knieblessure. De Belg moest vorig weekend toen Sparta met 5-0 verloor bij Vitesse langs de toekijken, maar staat tegen Heracles weer in de basis.
Eerder dit seizoen speelde Sparta al twee keer tegen Heracles. Voor de beker werd er met 3-0 gewonnen en in de competitie werd met 2-2 gelijk gespeeld, maar Sparta verzuimde toen om in de slotminuut een strafschop te benutten. Verhaar zag zijn inzet gekeerd na een ruzie met Lloris Brogno over wie de penalty moest nemen.
Beide aanvallers zijn al een tijd geen basisspeler meer op het Kasteel. "We hebben een selectie waar de verschillen dicht bij elkaar liggen. Het is dus knokken voor een plek'', aldus Pastoor.
Met name voor Thomas Verhaar moet het een hard gelag zijn dat hij nauwelijks speelminuten maakt. Vorig jaar maakte de Rotterdammer in de eerste divisie veel indruk en mede dankzij zijn vele doelpunten speelt Sparta nu in de Eredivisie. Pastoor wil niet de conclusie trekken dat Verhaar niet meekan op Eredivisie-niveau. ''Verhaar heeft zich uitstekend ontwikkeld, maar is met een valse start begonnen door een blessure. Hij blijft een speler die de potentie heeft om een zeer gedegen eredivisie-speler te worden. Ik denk dat het wel goed komt, maar op dit moment heeft hij teveel andere concurrentie in de selectie. Op zijn positie draait het om rendement'', aldus Pastoor over Verhaar.