nieuws

Toornstra: 'Intentie om contract te verlengen'

Jens Toornstra kan nog weinig zeggen over een eventuele contractverlenging bij Feyenoord, maar is duidelijk over wat hij wil. "Ik heb nog geen gesprek gevoerd, maar de intentie om te verlengen is er wel. We gaan zien hoe dat gaat lopen", aldus Toornstra.
Eerder verlengde Karim El Ahmadi zijn contract bij de Rotterdammers. "Karim is een heel belangrijke speler. Als zo'n jongen verlengt dan ziet hij toekomst in de club en de selectie."

Oranje

Bondscoach Danny Blind maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en het oefenduel met Italië. Toornstra behoort tot de definitieve selectie. "Het is een mooi vooruitzicht. Ik ben in ieder geval hartstikke blij dat ik erbij zit. Hoe het verder gaat lopen, dat gaan we zien. Speeltijd zou de slagroom op de taart zijn. Maar ik denk dat het wel mooi is om erbij te zijn en jezelf te meten aan het niveau van de Nederlandse top."

Wereld van verschil

Een jaar geleden was de rol van Toornstra heel anders dan nu. Hij leek toen uit beeld te zijn bij Feyenoord, maar nu zit de middenvelder bij Oranje en denkt hij na over contractverlenging. "Niets is onmogelijk in het voetbal. Het is voor mij goed uitgepakt, daar ben ik hartstikke blij mee."
Want inmiddels is Toornstra één van de bepalende spelers bij Feyenoord. De landstitel lonkt zelfs, maar dan moet Feyenoord in Heerenveen en Amsterdam een resultaat behalen. "De komende twee wedstrijden kunnen cruciaal zijn, maar we moeten er iedere wedstrijd staan."
Eerder dit seizoen speelde Feyenoord in de eigen Kuip met 2-2 gelijk tegen de Friezen. "Heerenveen speelde ook bij ons thuis heel goed. Ze durfden te voetballen en ons onder druk te zetten. Ik ben benieuwd of ze dat zondag weer gaan doen", aldus Toornstra.
SC Heerenveen kreeg in de vorige speelronde een flinke tik. Excelsior was op stadion Woudestein met 4-1 te sterk. Daarom is het voor Feyenoord belangrijk om zondag gelijk goed te beginnen. "De ene wedstrijd lukt dat heel goed, maar tegen Sparta sta je zelf al na een minuut achter. Natuurlijk wil je het liefst altijd goed beginnnen, maar dat is niet altijd mogelijk. Goed beginnen is eigenlijk iets ongrijpbaars."

Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Feyenoord is zondagmiddag live te volgen op Radio Rijnmond. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop verzorgen het commentaar vanuit het Abe Lenstra Stadion, waar er om 12:30 uur wordt afgetrapt.