nieuws

Aboutaleb niet onder de indruk van Turkse beschuldigingen

Burgemeester Aboutaleb is niet onder de indruk van de beschuldigingen aan zijn adres door Turkse media. De Turkse krant Yeni Akit noemt Aboutaleb een rotzak en lid van een terroristische organisatie.
''Blijkbaar is alles geoorloofd om mensen zwart te maken die kennelijk niet welgevallig zijn'', aldus Aboutaleb bij de start van de bouw van D
over de
. Hij kreeg eerder op de dag
van oud-wethouder Hamit Karakus.
''Ik schijn terroristen de hand boven het hoofd te houden en zelfs smeergeld aangenomen te hebben om opnieuw gekozen te worden. Het houdt allemaal niet op'', aldus Aboutaleb.
De burgemeester van Rotterdam zegt dat het allemaal wel heel ver gaat en hoopt dat de situatie over een paar weken, als het Turkse referendum is geweest, rustiger wordt:
''Ik ga er niets raars over zeggen, maar ik hoop wel dat over een week of vier, vijf als het allemaal over is, dat we dan met elkaar on speaking terms kunnen komen. Maar het verrast mij hoe ver blijkbaar sommige pers kan gaan bij het bestrijden van mensen en dat is wel uniek. Dat heb ik nog niet op deze manier meegemaakt.''
''Andere kranten beelden Merkel af met een nazi-embleem op haar schouders in een nazi-uniform. Het is allemaal wel too much'', besluit Aboutaleb.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl