nieuws

'Terrorist' Zeki Baran eist rectificatie van Turkse krant

De Rotterdamse politicus Zeki Baran gaat actie ondernemen tegen de Turkse krant die hem en burgemeester Aboutaleb vrijdag afschilderde als terrorist. Hij noemt het 'stemmingmakerij en een kwaadaardige lastercampagne'. Baran eist rectificatie en stapt anders naar de rechter.
De vicevoorzitter van de gebiedscommissie Charlois staat samen met burgemeester Aboutaleb op een foto van een werkbezoek in 2012 aan Istanbul. De foto werd vrijdag afgedrukt in de Turkse krant Yeni Akit met het bijschrift dat het om terroristen gaat.
''De actie van de Turkse krant verhoogt opnieuw de spanningen tussen Turkije en
Nederland. Dat is precies hun bedoeling'', aldus Baran.
''90 procent van de Turken in Nederland willen helemaal geen kant kiezen in de escalatie tussen Turkije en Nederland. Ook andere algemene media in Turkije hebben helaas het nieuws overgenomen zonder wederhoor.''
Baran zegt dat hij de afgelopen dagen met succes heeft gewerkt aan de-escalatie binnen de Turkse gemeenschap en dat de veiligheid van hem en zijn familie door de publicaties in gevaar is gekomen.
Burgemeester Aboutaleb zei eerder op de dag niet onder de indruk te zijn van de beschuldigingen. ''Blijkbaar is alles geoorloofd om mensen zwart te maken die kennelijk niet welgevallig zijn'', aldus Aboutaleb.