nieuws

Automobilist opgepakt voor inrijden op stadswachten

© Handhaving Capelle
In Capelle aan den IJssel is vrijdagavond een 23-jarige automobilist opgepakt, omdat hij was ingereden op enkele stadswachten. Een van hen raakte gewond. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, mishandeling, ernstige belediging en verzet bij zijn aanhouding.
De man reed 's avonds in een bestelbus op de Rivierweg toen hij langs de handhavers kwam. Om onduidelijke reden stopte hij en begon hij te toeteren voor een groen stoplicht.
De handhavers reden naar hem toe, omdat ze dachten dat de man hulp nodig had. Maar in plaats van te wachten, ging hij er als een speer vandoor.
'Debiele handhavers'
Op de Merelhoven kwamen ze de man opnieuw tegen. Een van de stadswachten sprak de man aan op zijn gedrag, maar daar was de bestuurder duidelijk niet van gediend.
Hij riep: "Wat zouden jullie doen als je van die debiele handhavers ziet", schrijft Handhaving Capelle op Instagram.
Elleboogstoot
Vervolgens ging de man door het lint: hij reed vol in op een van de stadswachten. Die werd meegesleurd, maar kon net op tijd voorkomen dat hij onder de auto terechtkwam.
Een paar meter verderop zette de man zijn bestelbus weer aan de kant. Op het moment dat de stadswachten hem wilde arresteren, ging hij in de aanval en gaf hij een handhaver een elleboogstoot in het gezicht.
Met veel moeite kregen de stadswachten hem onder controle en kon de man worden opgepakt. Hij zit nog vast.