nieuws

Doek valt opnieuw voor Wednesday Night Skate

De Wednesday Night Skate in Rotterdam gaat komende zomer opnieuw niet door. Sportvibes legt de organisatie van het populaire skate-evenement neer. Belangrijke reden is dat de skatetocht niet meer mag starten en finishen in het centrum en een andere route moet kiezen.
De gemeente Rotterdam besloot in december dat de route van de Wednesday Night Skate niet meer door het centrum van de stad mag gaan. Vanwege onder meer de afsluiting van de Maastunnel moet de doorstroming van het verkeer goed blijven.
Sponsors
"Dit heeft tot gevolg dat wij niet meer kunnen starten en finishen op het Stadhuisplein", zegt organisator Rob Langenberg, die daardoor belangrijke sponsors kwijtraakt en geen alternatief ziet.
"Ik heb een deal met ondernemers op het Stadhuisplein die natuurlijk graag willen dat wij daar beginnen of terugkomen", vertelt de organisator. "Nu dat niet meer kan, vervalt de bijdrage van Stichting Promotie Stadhuisplein. Dat slaat een gat in de financiën."
Koek op
Volgens Langenberg is met de gemeente gekeken naar een eventuele compensatie, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Ook zijn alternatieve routes niet haalbaar vanwege onder meer de veiligheid en de sfeer die volgens hem ontbreekt als ze "moeten starten en eindigen op een parkeerterrein in Noord of Zuid."
Voor Langenberg is de koek definitief op. Zelfs als een andere horecaondernemer zich meldt om de Wednesday Night Skate te sponsoren neemt hij de organisatie niet meer op zich. "Het is namelijk niet alleen het geld, maar alles bij elkaar", legt Langenberg uit.
Zorgenkindje
Sportvibes heeft het skate-evenement in Rotterdam dertien jaar georganiseerd. Het kan alleen gered worden als een nieuwe organisator zich aandient.
Het is niet de eerste keer dat het voortbestaan van de Wednesday Night Skate wordt bedreigd. Langenberg was in 2015 al genoodzaakt om het evenement niet door te laten gaan, omdat er geen hoofdsponsor was. In 2016 maakte de skatetocht een doorstart.