nieuws

Botteghin: 'Het is nu aftellen'

Volgens Feyenoord-verdediger Eric Botteghin is het belangrijk dat Feyenoord na de nederlaag (1-0) tegen Sparta niet anders is gaan doen dan normaal. De Rotterdammers richtten zich in de afgelopen speelronde meteen weer op (5-2 winst op AZ). "Vorige week hebben we verloren, maar we zijn niet in paniek geraakt. Wij staan nog steeds bovenaan en moeten blijven doen wat we tot nu toe gedaan hebben."
In de komende vier speelronden speelt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst drie uitwedstrijden (sc Heerenveen, Ajax en PEC Zwolle). Deze reeks van vier wedstrijden, waartussen ook nog een thuisduel met Go Ahead Eagles zit, kan volgens Botteghin heel belangrijk zijn.
"Je hebt nog acht wedstrijden. Maar als je de volgende drie wedstrijden wint, dan is dat een grote stap. We hadden dit seizoen ook lastige wedstrijden. We kijken wedstrijd per wedstrijd en wij weten dat we een goed resultaat kunnen halen."
De verdediger is blij dat er bij sc Heerenveen niet op kunstgras wordt gespeeld. "Het is een goed teken dat we zondag op goed gras kunnen spelen. Dat is alleen maar beter voor ons", aldus Botteghin.

Band met supporters

Een jaar geleden was Eric Botteghin nog geen vaste waarde bij Feyenoord. "Dat was in het begin", stelt hij. "Als je bij een club als Feyenoord speelt dan moet je jouw kans afwachten. Dat heb ik gedaan, Soms is dat moeilijk. Maar ik heb geduld gehad en hard gewerkt. Het is ook een mooi compliment dat ik de connectie met de supporters heb in de Kuip. Dan voel je hun waardering."
Koploper Feyenoord heeft nog acht competitiewedstrijden te gaan, dus Botteghin is al langzaamaan aan het aftellen. "Het is nu aftellen. We hebben het tot nu toe wedstrijd voor wedstrijd aangepakt. Maar natuurlijk komt het een stuk dichterbij. Het is mooi dat wij nu in deze situatie zitten en dat we de volgende wedstrijden kunnen spelen om kampioen te worden. Elke speler wil dat", besluit de Braziliaan.

Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord is zondagmiddag live te volgen op Radio Rijnmond. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop verzorgen het commentaar vanuit het Abe Lenstra Stadion, waar er om 12:30 uur wordt afgetrapt.