nieuws

Leo's Landstitel: Feyenoord-FC Utrecht (speelronde 27)

Iedere week laten wij in FC Rijnmond de titelrace van Feyenoord gelijk oplopen met een terugblik op de race van 1999. Wekelijks zal toenmalig trainer Leo Beenhakker aan de hand van wedstrijdbeelden terugblikken op het voorlopig laatste landskampioenschap van de Kuipclub.
Dit weekend speelt Feyenoord in speelronde 27 tegen SC Heerenveen. Achttien jaar geleden nam de ploeg uit Rotterdam-Zuid het in de eigen Kuip op tegen FC Utrecht.
Michael Mols maakte voor Utrecht twee treffers en zette Feyenoord daarmee op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk won de ploeg van Beenhakker door doelpunten van Paul Bosvelt (2x) en Jon Dahl Tomasson (2x) met 4-2.
"Je kan zoveel punten voorsprong hebben, maar als je toevallig twee keer zo'n draak van een wedstrijd als, ik noem maar wat, tegen Willem II speelt. Dan worden acht punten in één keer maar twee punten. Dan zeg je: 'Als het nu niet lukt, dan lukt het nooit meer.' Maar je moet het nog wel maar even doen", aldus Beenhakker over de huidige situatie bij Feyenoord.
De voormalig oefenmeester van Feyenoord blikte ook terug op de wedstrijd van de 27e speelronde van het seizoen 1998-1999. "Je speelt thuis tegen Utrecht en komt met 2-0 achter. Dat zegt genoeg. Dan komt er daarna zoiets in het elftal van: wacht even, dit gaan we niet verliezen. Dat zie je dan ook. Dat is heel typisch, dat voel je ook op de bank. Dat het nog niet klaar is, omdat je weet hoe ze kunnen reageren. Het goede in die groep was dat iedereen een goal kon scoren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl