nieuws

Vooruitblik Bischop: 'Uit vaak billenknijpen voor Feyenoord'

Iedere zaterdagmiddag blikt Rijnmond Sport op de radio vooruit op de komende wedstrijd van Feyenoord. Deze keer sprak presentator Dennis van Eersel met radioverslaggever Sinclair Bischop over de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag.
Vorig seizoen verliep de uitwedstrijd in Friesland soepel voor Feyenoord. De uitslag was toen 5-2 in het voordeel van de Kuipclub. Bij de Rotterdammers had Simon Gustafson toen een opvallende rol. Bischop verwacht niet dat, ondanks de mindere vorm van sc Heerenveen, Feyenoord een makkelijke wedstrijd gaat krijgen: "Wedstrijden tegen sc Heerenveen zijn van oudsher lastig. De Friezen hebben wat goed te maken na een aantal nederlagen, waaronder die 4-1 tegen Excelsior. Je weet nooit hoe het uitpakt."
Ook werd de afwezigheid van de buitenspelers Eljero Elia en Bilal Basacikoglu besproken. Zij waren vorige week al geblesseerd voor de wedstrijd tegen AZ, die met 5-2 werd gewonnen. Bischop zegt dat het belangrijke posities zijn die nu niet ingevuld kunnen worden. "Je moet dan snel teruggrijpen op Emil Hansson en Mo El Hankouri", aldus Bischop.
Bischop refereerde aan de uitzending van FC Rijnmond van afgelopen vrijdag, waarin werd besproken dat er een groot verschil is tussen thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord. Bischop: "In al die uitwedstrijden zijn er momenten geweest waarin het mis had kunnen gaan. Zoals de uitwedstrijden tegen FC Twente en ADO Den Haag. Waar het thuis zo overtuigend is, is het uit vaak billenknijpen voor Feyenoord."
Er werd naast sc Heerenveen-Feyenoord ook even vooruitgeblikt op Excelsior-Ajax. Bischop verwacht een lastige wedstrijd voor de Amsterdammers. "Het is voor Ajax vervelend dat het een paar dagen na een Europa Leaguewedstrijd, nu iedereen bij Ajax in hosanna-stemming zit na het behalen van de kwartfinale, op het 'vervelende' Woudestein moet spelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl