BARENDRECHT

Beschietingen houden aan: woning in Barendrecht in korte tijd twee keer onder vuur

Aan de Avenue Carré in Barendrecht is een woning in korte tijd twee keer beschoten. Twee nachten na elkaar werd de flatwoning onder vuur genomen.
De eerste knal werd in de nacht van zondag op maandag gehoord. Een nacht later, rond 01:15 uur, werd het huis opnieuw onder vuur genomen, vermoedelijk vanaf de galerij. Op foto's zijn acht of negen gaten in het raam te zien, zeven daarvan zijn van afgelopen nacht. Er zijn geen gewonden gevallen.

Verzegeld

Na de eerste beschieting is het huis door de politie verzegeld voor onderzoek. Er was een gat in een raam te zien en op de gevel zat een zwarte (roet)vlek. Mogelijk van een explosie. Volgens getuigen zou er voor het incident rondom de woning een penetrante lucht rondhangen.
De buren van de woning hebben na de mogelijke explosie en beschieting de nacht ergens anders doorgebracht.

Oorlog in de onderwereld

Het is voor zover bekend al de veertiende keer deze maand dat woningen in en om Rotterdam worden beschoten. Of deze beschieting te maken heeft met andere keren, is niet duidelijk. Volgens onderzoeksjournalist Koen Voskuil van RTL Nieuws is er een oorlog in de onderwereld gaande rondom gestolen partijen drugs. Het beschieten van woningen is doorgaans bedoeld als waarschuwing, maar het gebeurt soms ook dat een 'verkeerd' adres onder vuur wordt genomen. De politie zei eerder al bang te zijn dat er een keer een onschuldig iemand gewond raakt, of erger.
De politie doet onderzoek naar de beschietingen
De politie doet onderzoek naar de beschietingen © MediaTV