Sparta gemakkelijk langs Heracles

Sparta heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van Heracles Almelo. Ryan Sanusi en Martin Pusic (2x) waren trefzeker voor Sparta. Keeper Roy Kortsmit stopte bij een 1-0 stand een strafschop.
De wedstrijd kende een vermakelijke openingsfase. Na een kleine minuut spelen waren de gasten voor het eerst gevaarlijk met een kopballetje van Samuel Armenteros, maar hij kon Sparta-keeper Roy Kortsmit daarmee niet verontrusten. Martin Pusic was met zijn kopbal gevaarlijker dan zijn Zweedse collega, maar Bram Castro had voor Heracles een goede redding in huis.
Ondanks de aanvallende intenties van beide ploegen viel het aantal kansen wel mee. Sparta drong na tien minuten het meest aan, maar de kasteelclub had vooral speldenprikjes in huis. Pusic werd na zijn kopbal in de vijfde minuut nog een aantal keer gevonden. De Oostenrijks-Kroatische spits kon de ballen echter niet binnen de palen krijgen. De Rotterdamse verdediging kwam weliswaar nauwelijks tot niet in de problemen.
In de 29e minuut kreeg Sparta loon naar werken. Een afgeweken bal van Ryan Sanusi verdween achter Heracles-keeper Castro, waardoor de kasteelheren de 1-0 voorsprong pakten. Vervolgens moest Sparta een aantal keren flink zweten. Zeven minuten na de openingstreffer kreeg Heracles een strafschop, maar Armenteros sloot die veel te slap in. Kortsmit kon daardoor de penalty pakken. De Almeloërs bleven druk zetten. Een schot van Tim Breukers werd van de lijn gehaald en ook Joey Pelupessy kreeg een mogelijkheid. Uiteindelijk ging Sparta met een 1-0 voorsprong rusten.
Vlak na de thee kwam Sparta, met name Rick van Drongelen, heel goed weg. De jonge verdediger van de Rotterdammers haakte Armenteros en had de rode kaart moeten krijgen vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag daar geen overtreding in.
Een minuut later kon iedereen die Sparta een warm hart toedraagt juichen. Pusic was in de eerste helft een paar keer dichtbij een treffer met zijn kopballen, maar de spits kon in de 53e minuut eindelijk zijn eerste Sparta-goal maken. Met een steenharde kopbal verdubbelde hij de score. Twintig minuten na zijn doelpunt scoorde Pusic wederom met een kopbal uit een voorzet van Loris Brogno de 3-0. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist.
Na de derde treffer kwam Sparta niet meer in de problemen. De schitterende 3-1 van Joey Pelupessy viel te laat voor Heracles. De Rotterdammers pakten hiermee de derde overwinning in vier wedstrijden.

Volgende wedstrijd

Sparta mag na de interlandperiode op zaterdag 1 april weer aantreden. Dan komt PSV op het Kasteel op bezoek. Eerder dit seizoen schakelde Sparta de Eindhovense ploeg in de beker uit.

Scoreverloop (3-1)

29' - Ryan Sanusi (1-0)
53' - Martin Pusic (2-0)
73' - Martin Pusic (3-0)
89' - Joey Pelupessy (3-1)
Bijzonderheid: 36' Roy Kortsmit stopte de strafschop van Samuel Armenteros
Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Van Drongelen, Breuer, Floranus, Sanusi, Dijkstra, Van Moorsel, Cabral (Verhaar/71) , Pusic (El Azzouzi/88) en Brogno (Goodwin/83)