nieuws

Verhaar: 'Aanpassen aan het hogere niveau'

Thomas Verhaar mocht in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles (3-1) eindelijk weer eens zijn minuten voor Sparta maken. Hij viel negentien minuten voor tijd in voor Jerson Cabral. "Ik zit niet graag op de bank", aldus Verhaar.
De aanvaller snapt waarom hij de voorgaande drie wedstrijden niet in actie kwam. Sparta speelde toen niet met buitenspelers en daarom bleef Verhaar negentig minuten op de bank.
Vorig seizoen had Verhaar een belangrijke rol bij Sparta met het behalen van de titel in de Jupiler League. Hij kende volgens Sparta-trainer Alex Pastoor aan het begin van dit seizoen een valse start vanwege een blessure, waardoor hij moeilijk kon aanhaken om een vaste speler in de eredivisie te worden. Verhaar: "Daar ben ik het mee eens. Dit hogere niveau is nieuw voor me. Ik moet me daaraan aanpassen. Ik vind dat het steeds beter gaat. Dat merk ik op trainingen en wedstrijden, maar soms gaat dat met vallen en opstaan."
De topscorer van de Jupiler League van vorig seizoen raakt hiervan niet in de war. "Ik blijf gewoon mijn ding doen. Ik zie voor mezelf de mogelijkheden dat ik weer belangrijk kan worden, maar die zijn er momenteel even niet. Dat is even niet anders. Ik heb er vertrouwen in dat het vanzelf weer komt" zegt Verhaar.