Excelsior houdt Ajax op gelijkspel

Excelsior heeft Ajax thuis op een 1-1 gelijkspel gehouden. De Kralingers kwamen in de eerste helft op voorsprong door spits Mike van Duinen, die profiteerde van een enorme fout van De Ligt. Ajax deed zo'n vijf minuten later wat terug via Kluivert, die zijn eerste competitiegoal scoorde voor Ajax. Door het gelijke spel neemt Excelsior afstand van concurrenten Go Ahead Eagles en Roda JC.
In de eerste helft ging Excelsior meteen goed van start. De Kralingers begonnen fris en vielen de eerste vijf minuten aan, zonder grote kansen te krijgen. Na twaalf minuten stuurde Hicham Faik Mike van Duinen op weg naar doelman Onana, maar Mathijs de Ligt greep fantastisch in met een tackle op de bal.

Goals

Nadat Ziyech na twintig minuten in combinatie met Kluivert de bal naast schoot, ging Ajax verder op zoek naar de gelijkmaker. Nadat een inworp aan de linkerkant naar Ajax ging en niet naar Excelsior, gaf Ziyech de bal voor. Zijn voorzet werd aangeraakt en ging aan iedereen behalve Justin Kluivert voorbij, die attent binnen tikte.
Ajax dacht voor rust zelfs op voorsprong te komen via een kopbal van De Ligt, maar Hahn reageerde met een goede reflex.
Meteen na rust kreeg Van Duinen de kans om zijn tweede goal te maken, maar de oud-spits van ADO Den Haag schoot ruim over. Ajax kreeg in het kwartier na rust, waarin de club uit Amsterdam dit seizoen veel scoort, kansen om op voorsprong te komen: Ziyech schoot een vrije trap in het zijnet en Sinkgraven kopte over.

Boeiende slotfase

In de slotfase kreeg Excelsior de beste kansen op de 2-1. Faik kreeg vanaf de rechterkant de bal voor zijn voeten, maar Onana bracht voor Ajax redding. Even later kwam de ingevallen Hasselbaink door aan de linkerkant, maar kreeg hij de bal via de hak van Schöne niet binnen. Op de counter kreeg Ajax vervolgens nog een goede kans via Justin Kluivert, maar hij vond het zijnet.