ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS

Oud-bestuurder Albert Schweitzer ziekenhuis niet meer vervolgd voor aanranding

| Foto:
| Foto:
De strafzaak tegen oud-bestuurder John Taks van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is geseponeerd. Het ASz schrijft dat in een bericht op het intranet van het ziekenhuis, dat Rijnmond in handen in heeft. "Het opsporingsonderzoek door de politie heeft geen belastende feiten opgeleverd en het OM ziet daarom geen grond tot vervolging", schrijft het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat Taks niet meer vervolgd wordt.
Een medewerkster van het ziekenhuis deed in februari van dit jaar aangifte van aanranding. De topman zou zich in het voorjaar van 2015 twee keer aan haar hebben vergrepen tijdens een bedrijfsuitje. Volgens het ziekenhuis blijft de medewerkster in dienst en zal ze de nodige ondersteuning krijgen.

Bedrijfsuitje in de Efteling

Volgens de medewerkster zou ze op twee verschillende momenten betast zijn, waaronder eenmaal op een bedrijfsfeest in attractiepark de Efteling. De tweede keer zou het incident in de lift van het ziekenhuis hebben plaatsgevonden.
Het OM wil verder niets zeggen over de zaak, behalve dat er 'niet voldoende wettig en overtuigend bewijs is gevonden voor een voortzetting van de zaak'. De vrouw die aangifte deed mag nog wel om vervolging vragen via het gerechtshof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl