nieuws

Van Duinen: 'Dit is een bonuspunt'

Excelsior heeft een punt aan het duel tegen Ajax overgehouden. Spits Mike van Duinen profiteerde na 25 minuten voetbal van een fout van Mathijs de Ligt en schoot Excelsior naar de voorsprong. Die goal leverde dus één punt op voor de Kralingers. "Dit is een lekker punt, dat is duidelijk."
Van Duinen was blij met de instelling die Excelsior toonde tegen Ajax. "Als je kritisch naar vandaag gaat kijken, zat er misschien nog wel meer in. Maar een punt tegen Ajax is gewoon een bonuspunt.
Als ik voor mezelf spreek is een wedstrijd tegen Ajax altijd speciaal. Als ik het vergelijk met de vorige wedstrijden, waren we net toen zo agressief en fel als vandaag. In dat opzicht was het niet anders tegen Ajax, maar op het einde liep iedereen de spreekwoordelijke pollen eruit. Wij moeten dit eigenlijk altijd brengen. Als we dat doen hebben we genoeg kwaliteiten om aan de bal ook het verschil kunnen maken. Maar het begint wel bij het eerste", zegt Van Duinen tegenover RTV Rijnmond.

Van Duinen-goal of eigengoal

Of het doelpunt van Excelsior echt op het conto van Van Duinen geschreven wordt, is nog de vraag omdat Tete het schot van Van Duinen nog toucheerde. Van Duinen is overtuigd: 'Het is een Van Duinen-productie, ik ben een spits en ik wil gewoon graag die goal op mijn naam.
Als aanvaller loer je op dat soort foutjes en als de bal dan zo voor je voeten komt, moet je ook niet nadenken en gewoon uithalen. Misschien had ik hem breed moeten leggen, maar als hij erin gaat is dat de beste keuze."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl