nieuws

Marathon Musical in première

Zondag is in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de première van de Marathon Musical. Bekende Rijnmonders en Bekende Nederlanders zullen de eerste officiële voorstelling bijwonen. Dresscode: campingchic.

Herkenbaar, tragikomisch en oer-Rotterdams. Zo werd de film De Marathon (2012) omschreven toen die in de bioscopen kwam. De film, en nu de theatervoorstelling, vertellen het verhaal van vier garagemonteurs die leven op bier, broodjes bal en sigaretten.
Als de garage failliet dreigt te gaan, besluiten de vier om mee te gaan doen aan de Rotterdamse marathon. Door sponsoring willen ze het geld voor de redding van de garage inzamelen. De film volgt de monteurs in de voorbereidingen naar het loopevenement.
De filmversie van De Marathon was een groot succes. 300.000 Nederlanders zagen de film in de bioscoop. En de makers wisten er drie Gouden Kalveren mee binnen te slepen, waaronder de publieksprijs.
"Erg goed gedaan," vindt Richard van Staveren na afloop. In de garage van zijn vader is destijds de film opgenomen. Door bizar toeval kwam die garage ook in het echt in de problemen. Hij was uitgenodigd voor de première en heeft genoten, "we hebben vanavond wat meegemaakt en dat was super."
De Marathon Musical is sinds 15 maart te zien in de theaters. Zondag is de officiële première om 19.00 uur. De hoofdrollen worden onder meer gespeeld door ras-Rotterdammer John Buijsman en door Gürkan Küçüksentürk. Het stuk is te zien tot eind deze maand en in de laatste week van april.

RTV Rijnmond zendt een vierdelige serie uit over de voorbereidingen van de Marathon Musical. De serie is ook
te zien.