nieuws

Koolwijk in FC Rijnmond: 'Tegen directe concurrenten gaat het moeizamer'

Excelsior pakte dit seizoen onder meer punten tegen AZ, Heerenveen en zondag speelden de Kralingers ook gelijk tegen Ajax. Tegen de directe concurrenten lijkt het wat stroever bij Excelsior. ''Als je de feiten op een rijtje zet, dan is dat ook zo'', zegt aanvoerder Ryan Koolwijk in FC Rijnmond.
Koolwijk, die samen met ploeggenoot Luigi Bruins te gast is in de voetbaltalkshow, beaamt dat de komende weken met onder meer Sparta-Exelsior op het programma belangrijke worden. ''We kunnen grote stappen zetten en het is aan ons om dat te laten zien. Ik hoop dat wij al veilig zijn als er aan het einde van het seizoen wordt gestreden tegen degradatie.''
De twee middenvelders zijn het erover eens dat Feyenoord aan het einde van het seizoen met de schaal in handen staat. ''Voor dit weekend dacht ik dat het nog wel kon voor Ajax. Maar het verschil is nu zes punten, maar zeven wedstrijden te gaan. Feyenoord heeft ook nog een beter doelsaldo, dus dat wordt wel lastig'', aldus Luigi Bruins.
Koolwijk en Bruins blikken samen met presentator Frank Vijg en analist Emile Schelvis naast Excelsior en Feyenoord ook terug de overwinningen van Sparta op Heracles en de sensationele zege van FC Dordrecht op koploper VVV Venlo.
Bekijk boven dit bericht FC Rijnmond met Ryan Koolwijk en Luigi Bruins in zijn geheel terug.