Thuiswedstrijd voor 350 Feyenoorders

Veel belangstelling voor de wedstrijd in Pathë
Pathé de Kuip vulde zondagmiddag een zaal vol Feyenoorders voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De fans konden zich aanmelden en 350 van hen waren geselecteerd.
Op elke zitplek in de de bioscoopzaal ligt een opgevouwen Feyenoordsjaal en een zak popcorns, om en om zoet of zout. Zo kan er onderling geruild worden. De sjaals gaan vrijwel direct om de nek, en zo is een heuse Feyenoordzaal geboren.
"Fantastisch dat we deze kaartjes hebben gewonnen", vertelt een vrouw, geheel gehuld in Feyenoordtenue. "Uitkaarten hebben we niet en hier kan je lekker zitten."
Vlak voor de wedstrijd begint wordt het clublied ingezet, de sjaals omhoog houdend, maar dan dempt Pathé toch echt de lichten.
De eerste helft van de wedstrijd is vrijwel niemand aanspreekbaar. Verwoed kauwend op de popcorn, ziet het legioen hoe de tegenstander via een penalty het eerste doelpunt maakt.
De sfeer wordt grimmiger maar de popcorn vliegt niet de lucht in. "Supporters van andere clubs kunnen een voorbeeld aan ons nemen", zegt een wat oudere man in de rust.
"De meeste Feyenoorders zijn geen relschoppers, wij houden van echte wedstrijden en kunnen tegen een stootje." Hij denkt dat het 1-2 wordt.
De man krijgt gelijk: Tony Vilhena maakt het tweede doelpunt. Uitgelaten en vol goede moed vertrekt het Legioen enkele seconden na de winst uit de zaal, die er uiteindelijk bijzonder netjes bij blijkt te liggen.