112

112-nieuws: Auto beschoten aan Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht | Kind vast tussen garagedeuren op Handelsplein in Rotterdam-Zuid

Ambulance en brandweer zijn ter plaatse om het kind dat vastzit tussen de garagedeur aan het Handelsplein te Rotterdam-Zuid te bevrijden
Ambulance en brandweer zijn ter plaatse om het kind dat vastzit tussen de garagedeur aan het Handelsplein te Rotterdam-Zuid te bevrijden © Peter Zaal
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van woensdag 27 juli.

20:18 - Auto beschoten aan Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht

Er is meerdere keren geschoten op een auto aan de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. Dat meldt de politie. Er werden ook kogelhulzen in de buurt van de auto gevonden. Het is nog niet duidelijk wanneer en door wie er is geschoten.

19:00 - Kind vast tussen garagedeuren op Handelsplein in Rotterdam-Zuid

Op het Handelsplein in Rotterdam-Zuid is woensdagmiddag rond 18:00 uur een kind met de voet vast komen te zitten tussen de deuren van een parkeergarage. Het gaat om een harmonicadeur, de voet van het kind was bij het opengaan van de deur vast komen te zitten. Hoe dit kon gebeuren, is niet duidelijk. Het kind moest met een slijptol worden bevrijd.
De traumahelikopter was opgeroepen om het kind onder narcose te brengen voor de bevrijding, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig. Wel is het kindje voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

11:48 - Elektrisch voertuig tijdens laadbeurt in brand in de Europoort

De auto stond te laden op een parkeerplaats aan de Dintelweg in de Europoort. De rook die bij de brand vrijkomt zorgt voor veel overlast. De brandweer heeft omliggende bedrijven van het industrie- en havengebied gevraagd deuren en ramen dicht te houden. Verder kan de rook mogelijk voor problemen zorgen op de A15. De Rijkswaterstaat Verkeersinformatie is geïnformeerd, maar de snelweg blijft vooralsnog open.
Verder is er een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) ter plaatse. Ook is er iemand van het bedrijf dat de laadpaal produceert opgeroepen om advies te verlenen over de techniek achter de laadpaal.

08:00 - Door stroomstoring bij GGD Rotterdam-Rijnmond afspraken afgezegd

Vanochtend om 08:00 begon de stroomstoring op het hoofdkantoor van GGD Rotterdam-Rijnmond aan de Schiedamsedijk. Een transformator in het gebouw was uitgevallen. De afspraken die in de ochtend zouden plaatsvinden heeft de GGD hierdoor afgezegd. Het gaat hierbij alleen om de afspraken voor soa-testen en reizigersvaccinaties.
Rond 10:00 leken de elektriciteitsproblemen verholpen, maar de stroom bleef nog geregeld wegvallen. Uiteindelijk is de storing rond 11:00 uur helemaal verholpen. De GGD hoopt de afspraken weer zoals gewoonlijk door te kunnen laten gaan.
Deze vestiging van de GGD is de enige locatie in Rotterdam waar spreekuren worden gehouden. In Spijkenisse zit aan de Hoogwerfsingel nog een vestiging waar patiënten terechtkunnen voor spreekuren.

22:00 - Politie loopt door beschoten wijk in Barendrecht

Naar aanleiding van de afgelopen beschietingen in de wijk Vrijenburg in Barendrecht liep gisteravond de politie rond in de wijk om vragen van buurtbewoners te beantwoorden.