nieuws

Feyenoord richt vizier op Ajax

Bij Feyenoord leeft men van wedstrijd naar wedstrijd en dus kan er na het gewonnen duel tegen Heerenveen eindelijk vooruit worden gekeken naar de klassieker tussen Ajax en Feyenoord op 2 april. De Rotterdammers hebben een voorsprong van 6 punten op de aartsrivaal.
Bij een overwinning in de Amsterdam ArenA lijkt de competitie beslist in het voordeel van de Rotterdammers. Maar winnen in Amsterdam is de laatste jaren een lastige klus gebleken. In 2005 wist Feyenoord onder leiding van trainer Erwin Koeman voor het laatst te winnen in de hoofdstad. Door doelpunten van Dirk Kuyt en Salomon Kalou werd het 1-2.
Trainer Giovanni van Bronckhorst, Tonny Vilhena, Kuyt en de Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Mikos Gouka blikken vooruit op de strijd tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Van Eersel en Gouka merken op dat dit Feyenoord een goede kans maakt, maar weten daarbij ook dat er de laatste jaren bijna nooit gewonnen is in de ArenA.
''Ik kan me nog herinneren dat Ronald Koeman er moedeloos van werd. Wat hij ook probeerde, het ging altijd fout in Amsterdam'', zegt Van Eersel. ''Er lijkt wel een vloek op te zitten'', vult zijn collega Gouka hem aan. ''Ik heb zelfs wedstrijden gezien dat ze tegen tien man voor stonden en nog niet wonnen.''