DORDRECHT

Dordts kerstcircus krijgt eindelijk groen licht; Toni Teutenberg is een blij mens

Toni Teuteberg is blij; Wintercircus Royal keert eind 2022 terug in Dordt
Toni Teuteberg is blij; Wintercircus Royal keert eind 2022 terug in Dordt © RTV Dordrecht
De grote glimlach is niet meer van z'n gezicht af te krijgen. Tonie Teuteberg mag 'zijn' circus weer organiseren en is daar natuurlijk heel blij mee: "Kan niet wachten!" Er waren vorige week nog twee andere circussen in de race, maar die bleken zich plots terug te hebben getrokken: "Echt geen idee hoe dat komt, maar ik ben ze wel erg dankbaar", vertelt de man achter het Wintercircus Royal.
Begin juli luidde Teuteberg de noodklok; als de gemeente Dordrecht niet snel de benodigde vergunning zou afgeven dreigde het kerstcircus niet door te gaan, doordat de de voorbereidingstijd te krap wordt. ¨Ik ben blij dat de gemeente toch zo snel heeft kunnen reageren. Nu heb ik nog vier of vijf maanden om alles op poten te zetten.¨ Het is namelijk niet makkelijk om verschillende acts te regelen uit de 'kleine vijver'. Hij heeft daarom nu al verschillende acts kunnen vastleggen, maar welke? Dat houdt hij nog even geheim.

"We zijn niet zielig"

Ook heeft Teuteberg nog een crowdfundactie opgezet: "je moet niet vergeten dat het hier binnen altijd een soort theater was. Vloerbedekking, kostuums, schilderijen, heel veel decors en we hebben alles moeten verkopen natuurlijk. Het is inmiddels een hele productie geworden." Hij wil wel de oude nostalgische sfeer terugbrengen: "We zijn niet zielig, maar net dat beetje extra zou leuk zijn.
In april organiseerde Teuteberg nog een extra Circus Royal speciaal voor Oekraïne. Wintercircus Royal gaat plaatsvinden van 22 december tot en met 8 januari
Dit verhaal komt van onze mediapartner RTV Dordrecht