nieuws

Barendrechter maakt rap voor dochtertje met downsyndroom

Thijs de Bruijn uit Barendrecht heeft een bijzondere rap gemaakt voor zijn dochtertje Eline. Zij heeft het Syndroom van Down en daar besloot hij een lied over te schrijven. "Ik heb dit gemaakt om haar te laten weten hoeveel ze voor me betekent."
De Bruijn en zijn vrouw werden drie jaar geleden ouders van Eline. Na de geboorte bleek dat ze downsyndroom heeft en dat viel De Bruijn erg zwaar. "Ik was in shock. Je verwacht een gezond kind, maar dat was ze niet. Voor mijn gevoel was dat toen heel erg", vertelt hij.
Jaren later ziet hij dat anders. "Het voelde als een afwijking maar nu ik verder ben, blijkt dat niet waar te zijn. Ik vind het ook raar dat ik me ooit zo heb gevoeld over haar."
Negatief beeld
Volgens De Bruijn beslissen mensen die voor de geboorte horen dat hun kind downsyndroom heeft, vaak om het te laten weghalen. De Barendrechter hoopt daar met zijn rap verandering in te brengen.
"Het is hun eigen keuze, maar ik ben bang dat mensen een te negatief beeld wordt voorgehouden. Ik wil dat mensen een positief verhaal te horen krijgen over kinderen met downsyndroom. Dat raakt nogal eens ondergesneeuwd."
Clip
De Bruijn is van plan om bij zijn lied een clip te maken. Hij roept vaders van kinderen met het Syndroom van Down op leuke video's te sturen met hun kinderen, zodat hij die in de clip kan verwerken.
De Bruijn: "Ik wil op deze manier aandacht vragen voor deze lieve, maar kwetsbare groep. Zij zijn er en laten we ze vooral accepteren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl