nieuws

15-jarige verdachte poging overval buschauffeur meldt zich na tonen beelden

BR1710_bus02
BR1710_bus02
Maandag 20 maart heeft een 15-jarige Rotterdammer zich gemeld bij politiebureau Zuidplein in Rotterdam. Hij herkende zichzelf van de beelden die afgelopen donderdag uitgezonden werden bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Deze beelden werden massaal gedeeld via social media.
De poging overval vond plaats op 1 februari 2017 toen een buschauffeur van lijn 76 bezig was met zijn laatste rit richting Zuidplein. Toen hij rond 18:20 uur met zijn bus stopte bij station Lombardijen, stapte een jongen de bus in die een wapen op hem richtte en geld eiste. Nadat de chauffeur hem aankeek, liep de jongen lachend de bus weer uit en ging bij de halte bij zijn vrienden zitten. Toen de chauffeur verhaal wilde halen, rende de jongen weg.
Gezien de vermoedelijke jonge leeftijd van de verdachte was hij in eerste instantie onherkenbaar getoond in Bureau Rijnmond in de hoop dat hij zichzelf zou melden. Toen dat niet gebeurde, werden afgelopen donderdag de beelden herkenbaar getoond. Via social media werd de jongen hierop geattendeerd, waarna hij zich op aandringen van zijn ouders meldde bij de politie. Hij is heengezonden in afwachting van de rechtszaak.