112

112-nieuws: Vijftien mensen opgepakt voor rellen wedstrijd ADO en Excelsior van 29 mei | Politie lost waarschuwingsschoten bij achtervolging woningovervallers

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van donderdag 28 juli.

17:59 - A16 bij Van Brienenoordbrug weer vrij

Alle rijstroken van de A16 bij de Van Brienenoordbrug zijn weer vrij. Dat meldt de ANWB.

16:44 uur - Deze week vijftien mensen aangehouden voor rellen na wedstrijd ADO Den Haag en Excelsior van 29 mei

De politie heeft opnieuw vijftien verdachten opgepakt van de rellen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag tegen Excelsior. Ze zijn tussen de 16 en 50 jaar oud en komen allemaal uit Den Haag en omgeving. Er zaten al acht verdachten vast.
Tijdens de wedstrijd op 29 mei in het ADO-stadion bestormden de eigen supporters het veld en belaagden het vak van de Excelsior-supporters. De situatie was zo dreigend dat de Excelsior-spelers zich in veiligheid moesten brengen. Meerdere agenten die ingrepen, raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.
Het onderzoek naar de rellen loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie.

16:19 uur - Politie lost meerdere waarschuwingsschoten bij achtervolging woningovervallers

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie meerdere waarschuwingsschoten moeten lossen bij een achtervolging van drie verdachten van een gewapende woningoverval. Dat meldt de politie. De drie overvallers vielen een woning binnen aan de Kromme Elleboog in Rotterdam, waar op dat moment een feestje met ongeveer 20 aanwezigen gaande was. Zij beroofden de aanwezigen van waardevolle spullen.
Er raakten twee personen gewond bij de overval, één van hen is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de drie verdachten uiteindelijk niet aan weten te houden.

16:15 uur - File door ongeluk op de A16 bij Van Brienenoordbrug

Rond 15:50 uur is op de A16 van Breda naar Rotterdam bij de Van Brienenoordbrug een ongeluk gebeurd met een personenauto. Volgens Rijkswaterstaat kunnen automobilisten rekenen op vertraging tussen de 30 en 40 minuten. Twee van de drie rijstroken zijn afgesloten.

14:15 uur - Voetganger aangereden Sint-Janshaven in Rotterdam

Rond 12:20 uur is op de Bijlstraat ter hoogte van de Sint-Janshaven in Rotterdam een voetganger aangereden. Dat meldt de politie. De man raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto zou zijn doorgereden na het ongeval. De politie trof kort daarna enkele straten verder een zwaar beschadigde auto aan. Er is een man aangehouden, van wie de betrokkenheid bij de aanrijding wordt onderzocht.
De auto die werd aangetroffen na het ongeval
De auto die werd aangetroffen na het ongeval © MediaTV

13:50 uur - Steekpartij A15 bij afrit IJsselmonde

op de A15 bij de afrit naar IJsselmonde vond donderdagmiddag een steekpartij plaats. Dat meldt de politie. Twee mensen raakten gewond, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de steekpartij zou een verkeersruzie zijn geweest. De politie heeft een 37-jarige Rotterdammer aangehouden.

12:13 uur - Spontane fontein op Coolsingel

De Coolsingel heeft donderdagmiddag korte tijd een fontein gehad. Voor het zomercarnaval was een opzetstuk geplaatst op een waterleiding, maar die bleek kapot te zijn. Daardoor spoot het water metershoog uit de grond. Een medewerker van de brandweer heeft de kraan dichtgedraaid. Voor zover bekend is er geen schade aan de omliggende winkels en was er geen gevaar voor het verkeer.
Water spuit metershoog uit een leiding op de Coolsingel
Water spuit metershoog uit een leiding op de Coolsingel © AS Media

11:40 uur - 15-jarig slachtoffer steekpartij Rotterdam-Centrum buiten levensgevaar

De 15-jarige jongen die woensdagavond neergestoken werd op het Stadhuisplein is buiten levensgevaar. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De andere jongen van 18 jaar die tegelijkertijd op de Karel Doormanstraat tweehonderd meter verderop werd neergestoken, hoefde niet opgenomen te worden.
De politie heeft drie verdachten aangehouden van 15, 16 en 18 jaar. De politie onderzoekt of de steekpartijen met elkaar te maken hebben.

9:35 uur - Rijstroken A20 richting Gouda dicht, voorwerpen op de weg