nieuws

Kunstwedstrijd ''Sint-Catharijnekerk''

Logo-Geuzenstaete
Logo-Geuzenstaete
Voor elke bewoner of ondernemer die sociaal, maatschappelijk betrokken is, of verantwoord wil ondernemen is dit een gewin!
Business Center Geuzenstaete organiseert deze zomer in samenwerking met dRmEvents en de Geuzenstaete Artgroep een kunstwedstrijd, met als onderwerp de Sint-Catharijnekerk. Het doel van de kunstwedstrijd is op een leuke en interessante manier geld in te zamelen ten bate van Sint-Catharijnekerk, voor het noodzakelijk onderhoud en behoud van deze fraaie kerk.
Deelnemers aan de wedstrijd, kunnen hun werk aanbieden in vijf disciplines: fotografie, driedimensionaal (ruimtelijk) werk, schilderen, grafiek/tekenen en textiel. Elke deelnemer kan één of meer werken inzenden. Op zaterdagmiddag 10 juni vindt de voorronde plaats in Business Center Geuzenstaete te Brielle. Het werk van de deelnemers wordt beoordeeld door een publieks- en een vakjury. Tijdens deze voorronde worden vijftig werken (tien per discipline) genomineerd voor de wedstrijd.
Gedurende de zomer kunnen deze deelnemers hun genomineerde werk exposeren in deelnemende winkels, horecazaken, de Sint-Catharijnekerk en Business Center Geuzenstaete. Op zaterdagmiddag 9 september bepaalt een publieks- en vakjury welk werk er per discipline het meest indruk heeft gemaakt. De winnaar van elke discipline ontvangt een mooie prijs uit handen van de burgemeester van Brielle, drs. G.G.J. Rensen. Kosten voor deelname aan de wedstrijd zijn voor het eerste werk 10 euro; voor elk volgend werk 5 euro. De baten van de wedstrijd komen ten goede aan het onderhoud aan de Sint-Catharijnekerk.
Kunstenaars cursisten, scholieren vanaf 16 jaar, fotografen: de organisatie hoopt dat veel mensen zich zullen laten inspireren door de Sint-Catharijnekerk en zullen meedoen met deze kunstwedstrijd. Deelnemers kunnen zich op de website www.drmevents.nl inschrijven.

Deelnemende winkeliers/bedrijven

Deelnemende bedrijven/ondernemers worden natuurlijk uitgebreid onder de aandacht gebracht gedurende de zomerperiode tijdens de kunstroute, de voorrondes en bij de prijsuitreiking door Burgemeester drs. G.G.J. Rensen op zaterdag 9 september. Tevens zal er een Kunst Gala avond worden georganiseerd op zaterdag 16 september, ter afsluiting, waarbij deelnemende bedrijven volop onder de aandacht worden gebracht.
Uw winkel of bedrijf wordt volop in de spotlights gezet in de regionale kranten, social media en wordt de te lopen kunstroute afgedrukt op een route/plattegrond met alle deelnemende ondernemers. Om dit mogelijk te maken willen wij graag samen met u de handen ineen slaan om niet alleen ''De Sint-Catharijnekerk'' onder de aandacht te brengen, bij een groter publiek, maar ook uw winkel of bedrijf en Brielle met de mooie historische panden en zijn gezellige terrassen.
Uw bijdrage aan dit project levert u mogelijk ook nieuwe klandizie op, wat u extra omzet oplevert en het vergroot uw naamsbekendheid in de regio.

Sponsoring

Voor elke winkelier of bedrijf is het mogelijk om hieraan deel te nemen, zonder al te hoge kosten. U kunt al meedoen vanaf €125,- exclusief BTW door een kunstwerk te adopteren in uw winkel of bedrijf, gedurende de zomermaanden. Wij zorgen voor traffic, door vermelding van uw bedrijf op de kaart van de kunstroute. Gezamenlijk zetten we historisch Brielle in de spotlights door kunst en cultuur te bundelen.
***** Ingezonden mededeling *****