nieuws

Maarten van der Weijden zwemt 8 uur baantjes in Rotterdam

In het Oostelijk Zwembad in Rotterdam is dinsdag de aftrap gegeven voor het zwemevenement Like2Swim. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden droeg zijn steentje bij. Hij zwom acht uur lang baantjes om mensen te motiveren voor het evenement.
Like2Swim is een openwaterwedstrijd voor het goede doel. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Stichting Vrienden van Sophia. Die zet zich in voor zieke kinderen en hun familie.
Geen pauze
Van der Weijden begon om 09.00 uur en ging uren achter elkaar onverstoorbaar door. Soms stopte hij alleen even om wat te drinken of van een banaan te eten.
De zwemmer stond er niet alleen voor. Hij kreeg ieder uur hulp klassen die schoolzwemmen in het zwembad. De kinderen zwommen de eerste twaalf minuten van ieder uur met hem mee.
Mooie werkdag
Even na 17.00 uur zat de uitdaging voor Van der Weijden erop. De kinderen telden af, waarna hij fris uit het water kwam. "Het gaat goed", zei hij achteraf. "Het is even doorkomen, maar het is een mooie werkdag. En het is leuk om te zien hoe kinderen plezier beleven aan het zwemmen."
Like2Swim wordt op 25 juni gehouden in de Entrepothaven en Binnenhaven. Iedereen kan zich daarvoor inschrijven. Er zijn meerdere afstanden: 50 meter, 500 meter, 1.000 meter, 2.000 meter, 3.000 meter.