nieuws

Oranje traint zonder oud-Spartaan Strootman

Kevin Strootman in het shirt van AS Roma
Kevin Strootman in het shirt van AS Roma
Het Nederlands elftal heeft woensdag in Katwijk getraind zonder Ridderkerker Kevin Strootman. De 27-jarige oud-Spartaan lag ziek op bed in hotel Huis ter Duin, de vaste verblijfplaats van Oranje in Nederland.
Oud-Feyenoorders Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum haakten woensdag halverwege af. De 25-jarige verdediger van Lazio Roma had last van zijn onderbeen. De 26-jarige middenvelder van Liverpool stopte eerder wegens misselijkheid.
Arjen Robben hield zondag een lichte voetblessure over aan het uitduel van Bayern München met Borussia Mönchengladbach, maar hij trainde woensdag wel volledig mee met Oranje. Na overleg met de medische staf van Oranje besloot hij pas dinsdagmiddag naar Nederland te vliegen. Blind dacht aanvankelijk nog dat Robben pas donderdag volledig ging trainen. De buitenspeler bleek woensdag echter al voldoende hersteld. Ook aanvaller Bast Dost sloot woensdag aan bij Oranje.
Jeremain Lens verbleef de afgelopen dagen in Suriname omdat zijn vader is overleden en sluit donderdag aan bij Oranje, dat zaterdag een uitwedstrijd tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie voetbalt. De Schotse scheidsrechter William Collum leidt zaterdag de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie.

Oefenduel met Italië

Oranje speelt dinsdag ook een wedstrijd. Dan is Italië in de Amsterdam Arena in een vriendschappelijk duel de tegenstander van het Nederlands elftal.