nieuws

‘Geen Zuid-Afrikaanse toestanden bij WK 2018’

MatthijsKuip1.cropresize.tmp.jpg
MatthijsKuip1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - ‘Zuid-Afrika interpreteert de regels van de wereldvoetbalbond FIFA wel heel erg strikt.’ Dat zei Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord vrijdag op Radio Rijnmond. 'In Rotterdam zouden we daar pragmatischer mee om gaan.'
De directeur van de Rotterdamse Kuip deed zijn uitspraak naar aanleiding van de commotie over de groep van 36 vrouwen die tijdens de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken de aandacht trok met oranje Bavaria-jurkjes. Omdat Bavaria geen sponsor is van het WK, zijn de vrouwen opgepakt. Twee van hen moeten voor de rechter verschijnen.

Strenge regels

Van Merwijk erkent dat de FIFA strenge regels hanteert om de belangen van sponsors te behartigen. Maar mocht het WK in Nederland plaatsvinden, dan wordt daar volgens de stadiondirecteur ontspannen mee om gegaan, net als tijdens het EK in 2000.

FIFA-delegatie

Over twee maanden ontvangt Van Merwijk een delegatie van de FIFA, die komt kijken hoe het staat met de stadionplannen voor het WK Voetbal van 2018. Rotterdam is net als Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen en Enschede een van de beoogde speelsteden van dat wereld kampioenschap.

Wel of geen WK in Rotterdam?

Op Radio Rijnmond werd vrijdag een uur lang gepraat over de invloed van de FIFA op het WK. Behalve Van Merwijk reageerden ook vele luisteraars op de vraag of we wel willen dat het WK in de toekomst in Nederland wordt georganiseerd. Beluister hieronder enkele uitgebreide reacties.