LOKAAL

Zo bereid je je goed voor op de Halve Marathon van Rotterdam

Marathon van Rotterdam
Marathon van Rotterdam © Rijnmond
Hardloopliefhebbers hebben er dertien jaar op moeten wachten, maar het is bijna zover: de halve marathon van Rotterdam is terug. Zondag 31 juli kunnen drie afstanden (de 5, 10,55 en 21,1 kilometer) worden gerend door Rotterdam-Kralingen en de Esch. En natuurlijk mét de iconische finish op de Coolsingel! Hoe kom je als hardloper het best voorbereid aan de start? En waar moet je op letten?
"Renners moeten vooral goed blijven drinken en zich kleden op de warmte", zegt Wilma van Onna, eigenaar van Run2Day aan de Meent, tegen OPEN Rotterdam. "Begin al een paar dagen van tevoren met water drinken. Het gaat warm worden zondag en je gaat veel vocht verliezen. Alvast magnesium slikken kan ook helpen."

Voorbereid aan de start

Ook tijdens het hardlopen blijft drinken belangrijk. "Neem bij iedere drankpost, om de vijf kilometer dus, het drinken aan. Ook al heb je na die eerste vijf nog geen dorst", zegt Van Onna.
Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen is het volgens de hardloopspecialist ook belangrijk om op tijd je startnummer op te halen en bij de Binnenrotte te staan. Zelf loopt ze zondag ook mee, "maar mijn persoonlijk record van de halve in één uur en tien minuten ga ik deze keer niet halen." Ook de mensen langs de kant zijn belangrijk volgens Wilma. Als je haar voorbij ziet rennen, laat je dan vooral horen!

24 graden

De halve marathon op 31 juli is één van de weinige hardloopwedstrijden deze zomer in Nederland en de weersvoorspelling liegt er niet om: zo'n 24 graden. Nu beginnen de lopers gelukkig vroeg. Om 09:00 uur gaat de halve marathon van start, waarna de 10,55 (een halve halve marathon) en de vijf kilometer volgen.
Na dertien jaar afwezigheid is de halve marathon dus weer terug. Waarschijnlijk wordt het weer een jaarlijks terugkerend evenement, maar volgens OPEN Rotterdam wordt dat dan voortaan in september.

World Police & Fire Games

Tijdens de 21 kilometer rennen ook medewerkers van de brandweer, politie, douane en dienst justitiële inrichtingen mee voor de World Police & Fire Games die op dit moment plaatsvinden in Rotterdam.
De route begint op de Binnenrotte en gaat daarna om het Kralingse Bos, richting de Esch, om de watertoren, terug langs de Kralingse Plas en eindigend op de Coolsingel. De renners zijn met hun startnummers via een app te volgen tijdens de wedstrijd.
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl