nieuws

'We denken nog elke dag aan die aanslag op Zaventem'

In België zijn woensdag de terroristische aanslagen in Brussel herdacht. De aanslagen vonden precies een jaar geleden plaats op vliegveld Zaventem en in metrostation Maalbeek.
RTV Rijnmond-verslaggever Dennis Kranenburg maakte het van nabij mee toen hij met zijn vriendin incheckte om met vakantie naar New York te gaan.
Dennis: "Die eerste bom was op dertig meter schuin voor me en de tweede was dertig meter achter me. Wij stonden precies bij de balie tussen de bommen in.
Die balie heeft de druk opgevangen. En als je weet dat die derde bom die niet is afgegaan bij jouw incheckbalie heeft gelegen, komt het wel heel erg dicht bij allemaal".
Kranenburg is niet naar de herdenking op vliegveld Zaventem geweest. Hij wil niet meer naar die plek. Alleen nog één keer om de hal te zien en de ruimte waar hij is opgevangen, verder wil hij het vliegveld mijden.
Het is nu een jaar geleden, maar nog steeds denken Dennis en zijn vriendin iedere dag aan wat er op het vliegveld is gebeurd. "Je bent veel alerter op situaties. Als je nu ergens binnenkomt dan kijk je waar de uitgang is, mocht er iets gebeuren".