nieuws

Steekpartij Graskruid in Bureau Rijnmond

Bureau-Rijnmond
Bureau-Rijnmond
'Bureau Rijnmond’, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, vraagt onder meer aandacht voor de steekpartij, zaterdag bij metrostation Graskruid.

Een 22-jarige Rotterdammer stond om 22.00 uur nietsvermoedend zijn OV-chipcard op te laden bij metrostation Graskruid in Rotterdam-Ommoord. Terwijl hij dat staat te doen, wordt hij gestoken door een voor hem onbekende man. Gelukkig voor het slachtoffer raakt hij lichtgewond. De politie zoekt getuigen.

Turks consulaat

De wanordelijkheden rond de demonstratie bij het Turks consulaat van 11 maart komen in Bureau Rijnmond opnieuw aan de orde. De eerste aanhouding van het rechercheteam dat de wanordelijkheden onderzoekt, is een feit. De politie blijft een oproep aan het publiek om beelden van de wanordelijkheden te uploaden.

Babbeltruc en brutale diefstal

Een vrouw doet zich voor als inspecteur van de thuiszorg en komt bij een nietsvermoedend ouder echtpaar 'controleren' of er wel goed wordt schoongemaakt. De dader en haar handlangers gaan er met het spaargeld van de slachtoffers vandoor. De beelden van deze verdachten worden getoond.

Graffiti

Meerdere locaties in Rotterdam worden ontsierd door graffiti. Per achtergelaten 'kunstwerk' loopt de schade van schoonmaak en herstel al snel in de honderden euro's. Er zijn beelden van de vermoedelijke dader.
‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.