nieuws

Ridderkerk wil hondenbelasting afschaffen

2010-hond03.cropresize.tmp.jpg
2010-hond03.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ridderkerk schaft waarschijnlijk de hondenbelasting af. Een meerderheid van de raad denkt dat de jaarlijkse belasting negatief werkt op hondenbezitters. Die zouden daardoor niet bereid zijn de uitwerpselen van hun dieren op te ruimen.
Zowel de SGP als Leefbaar Ridderkerk willen de belasting daarom afschaffen. De gemeente zal dan wel 180-duizend euro aan inkomsten mislopen, maar volgens initiatiefnemer Ben Neuschwander, van Leefbaar Ridderkerk, is dat geen probleem: “Er zijn nog genoeg posten waar we op kunnen bezuinigen”. Welke dat zijn laat zijn partij graag aan de bevolking over. Bewoners van Ridderkerk mogen met suggesties komen.

68 euro per hond

Hondenbezitters betalen in Ridderkerk jaarlijks 68 euro hondenbelasting per hond. Dat levert de gemeente 180-duizend euro per jaar op. Zo’n 30-duizend euro wordt daadwerkelijk uitgegeven aan hondenbeleid. Het resterende bedrag van 150-duizend euro zal via extra bezuinigingen worden binnengehaald. De gemeenteraad neemt 1 juli een definitief besluit.