FEYENOORD

Quinten Timber is weer speler van Feyenoord: 'Ik ga volop genieten van de energie in De Kuip'

Quinten Timber werd vrijdagmiddag als nieuwste aanwinst van Feyenoord gepresenteerd
Quinten Timber werd vrijdagmiddag als nieuwste aanwinst van Feyenoord gepresenteerd © Orange Pictures - Joris Verwijst
Hij maakte afgelopen seizoen zo'n goede indruk bij FC Utrecht, dat Feyenoord graag Quinten Timber weer terug wilde halen. Nu is de 21-jarige middenvelder met 7,5 miljoen euro de duurste inkomende transfer aller tijden in De Kuip. Druk voelt Timber niet bij dit bedrag: "Het hoort erbij. Ik probeer er niet te veel aan te denken."
Timber trainde vrijdag voor de eerste keer met Feyenoord mee. Hij kwam daar Quilindschy Hartman tegen, met wie hij acht jaar geleden in de jeugd van de Rotterdammers heeft gespeeld. "We zeiden al: het kan zo gek lopen. Iedereen heeft zijn eigen route. We hebben samen veel mee gemaakt. Dan is het mooi om elkaar bij het eerste van Feyenoord tegen te komen. Dat is gek en mooi."
Kijk hieronder naar de persconferentie met Feyenoord-aanwinst Quinten Timber:
Quinten Timber is weer Feyenoorder: 'Ik ga volop genieten van de energie in De Kuip'
In de loop der jaren keerde Timber wel eens terug in Rotterdam, maar dan om tegen Feyenoord te spelen. “Ik kwam hier vorig jaar met FC Utrecht in De Kuip. Toen ik voor de warming-up het veld op kwam, toen was de energie al amazing. Dat is niet te evenaren. Dat wil je iedere week voelen. Daar ga ik volop van genieten", straalt Timber.
Uiteraard ging het op de persconferentie ook over zijn broer en international Jurriën Timber, die bij Ajax onder contract staat. Er was ook sprake van de belangstelling van de Amsterdammers. Ook PSV had hem op de radar. Toch koos Quinten Timber voor Feyenoord. "Ik ben een gevoelsmens", geeft hij toe.

'Ik ben multifunctioneel'

Waar Timber bij Feyenoord op het veld komt te spelen, is nog niet helemaal duidelijk. Op de persconferentie liet hij alle opties open. “Ik ben best multifunctioneel en kan op allerlei posities uit de voeten. Ik probeer me op alle posities te focussen. Waar de trainer me neer zet, doe ik mijn best en geef ik alles voor het team.”
In aanloop naar de competitiestart speelt Feyenoord nog één oefenduel. De Rotterdammers treffen in een besloten vriendschappelijke wedstrijd de Spaanse club Osasuna. Volgende week zondag opent Feyenoord de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl