nieuws

Woonwagenbewoner krijgt stadhuisverbod

2010-woonwagen01.cropresize.tmp.jpg
2010-woonwagen01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Jan Clemens uit Spijkenisse heeft van de gemeente een stadhuisverbod gekregen. Hij ging afgelopen maandag verhaal halen bij de gemeente Spijkenisse omdat hij vindt dat zijn beloofde woonwagen niet goed door de gemeente is afgeleverd. Daar zou hij bedreigingen hebben geuit.
Clemens moest van de gemeente Spijkenisse verplicht een andere plek zoeken voor zijn woonwagen, en zou in ruil voor de gedwongen verhuizing een mooie woonwagen terug krijgen. Of beter gezegd; zijn woonwagen zou vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd. Maar dat is volgens Jan niet goed gegaan; “Het dak is niet nieuw, de vloer is het nieuw.”

'Verzinsel'

Maandag ging hij verhaal halen bij de gemeente. Daar zou Jan Clemens ambtenaren hebben bedreigd, maar Jan zelf ontkent in alle toonaarden: “Ik heb niemand geslagen, niemand bedreigd, het is een verzinsel.”

'40 kilo afgevallen'

Het is niet de eerste keer dat de woonwagenbewoner bonje heeft met de gemeente: verplicht verhuizen, ontruimingen en nu dus mogelijk de niet nakomen verplichtingen. Met de ruzie van afgelopen maandag en een stadhuisverbod van twee maanden als dieptepunt. Jan is het meer dan zat: “Ik ben veertig kilo afgevallen van de stress. Soms denk ik wel eens; ik ga in een huis wonen, weg van dit gezeik.”

'Ik bind me vast aan het stadhuis'

Famillie Clemens wil maandag een gesprek met de burgemeester. Ze willen weten hoe en wanneer hun geliefde woonwagen wordt opgeknapt. Als dat niet lukt, bindt mevrouw Clemens zich vast aan het stadhuis.