nieuws

Verdachte explosie Dordrecht op vrije voeten

brand_dordrecht.cropresize.tmp.jpg
brand_dordrecht.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De 38-jarige man die er van werd verdacht betrokken te zijn bij de explosie op de hoek van de Prinses Julianaweg en de Prinses Marijkestraat in Dordrecht, is vrijgelaten. Volgens de politie heeft hij niks met de explosie te maken.
Het gaat om de zoon van de 60-jarige bewoner van het pand waar de ontploffing woensdag plaatsvond. Hij werd verdacht omdat hij kort voor de explosie gezien was in de buurt van het pand.
Nog drie slachtoffers in het ziekenhuis
Bij de ontploffing, en de brand die daarop volgde, raakten woensdag achttien mensen gewond. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis. De 60-jarige bewoner kwam om het leven. Door de klap en het vuur raakten zestig woningen beschadigd. Dertien ervan werden onbewoonbaar verklaard.

Geen explosieven


De politie maakte vrijdag ook bekend dat de explosie ontstond door gas en dat er geen explosieven in het pand zijn aangetroffen. Hoe de explosie precies ontstond, wordt nog onderzocht.

Huurachterstand

Op het moment van de ontploffing werd het huis van de bewoner ontruimd omdat hij een huurachterstand had. De politie houdt er rekening mee dat de man het pand doelbewust heeft laten ontploffen.