nieuws

Vlaggetjes in de Krabbepolder: waar zijn ze voor?

Al bijna een week zijn ze niet te missen als je over de A20 rijdt: vlaggetjes, zover het oog reikt, in de Krabbepolder bij Vlaardingen. Veel Vlaardingers vroegen zich af waar ze voor dienden. Het antwoord komt van de Westlandse Omroep Stichting.
Bas Booister is journalist bij de WOS en vroeg zich, net als veel anderen, af wat die vlaggetjes daar deden. "Ik heb iedereen gebeld, maar niemand wist het. Ik speurde door en uiteindelijk kwam ik erachter dat de vlaggetjes zijn neergezet door de Gasunie.''
''Er ligt daar een gasleiding die uit de grond moet, vanwege de aan te leggen Blankenburgtunnel. Om te voorkomen dat er vogels gaan broeden op de plaatsen waar gegraven wordt, is het afgezet met vlaggetjes. Eigenlijk niets meer dan vogelverschrikkers dus."
Wandelaars en fietsers vinden het fijn om te weten dat het om een bescherming gaat. "Het wappert wel mooi, maar je denkt dan toch: hier is iets aan de hand", zegt een van de recreanten die het fijn vindt te weten dat het niets verontrustends is, maar juist om vogels te beschermen.
"Ik zag net twee ooievaars paren. Dat is zo fantastisch, dat wil je niet missen."