SPARTA

Samenvatting: Sparta wint van FC Emmen en start vol vertrouwen aan eredivisie

Het laatste oefenduel van Sparta tijdens deze voorbereiding met FC Emmen
Het laatste oefenduel van Sparta tijdens deze voorbereiding met FC Emmen © Rijnmond
Vol vertrouwen sluit Sparta de voorbereiding af. De eerste wedstrijd op het natuurgras van het Kasteel werd met 3-1 gewonnen van promovendus FC Emmen. Aanstaande vrijdag openen de Rotterdammers de eredivisie met een uitwedstrijd bij sc Heerenveen.
De vriendschappelijke ontmoeting tussen Sparta en FC Emmen stond gepland op de traditionele Familiedag, die weer op Het Kasteel georganiseerd werd. Liefst 3500 toeschouwers zagen hoe Sparta met name in de eerste helft haar tegenstander de wil oplegde.
Bekijk hier de samenvatting van Sparta-FC Emmen. De tekst gaat verder onder de video:
Na 20 minuten leidde Sparta al door twee treffers van Vito cvan Crooij. Voor hem waren het alweer zijn 8e en 9e doelpunt in de voorbereiding. In de tweede helft kwam FC Emmen beter voor de dag. Trainer Dick Lukkien positioneerde zijn vleugelverdedigers iets meer naar binnen. Daar had Sparta het lastig mee. Na een fraaie opening door het midden en een goede voorzet vanaf de rechterkant kon Richairo Zivkovic de aansluitingstreffer binnen tikken. Uiteindelijk bepaalde invaller Mario Engels de eindstand op 3-1 na een goede lange pass van Aaron Meijers.

Sparta - FC Emmen 3-1 (2-0)

17' 1-0 Vito van Crooij
20' 2-0 Vito van Crooij
54' 2-1 Richairo Zivkovic
74' 3-1 Mario Engels
Opstelling Sparta: Olij; Abels, Vriends, Auassar (88' Eerdhuijzen), Meijers (79' Overman); De Guzman, (55' Mijnans) Namli (88' Rekik), Verschueren; Lokilo (86' Brym), Lauritsen (60' Engels), Van Crooij (86' Saito)

Doelstelling: Hoog in rechterrijtje

Na afloop was trainer Maurice Steijn tevreden over Sparta's eerste helft en kritisch op hoe zijn ploeg na rust voor de dag kwam. Desondanks heeft Steijn veel vertrouwen in de competitiestart. "We staan er goed op, ook conditioneel. Onze nieuwe spits Tobias Lauritsen maakt een goede indruk. Een echte targetman. En dan sluit deze week ook nog Joshua Kitolano aan. Goede speler is dat ook. Met het bestuur hebben we afgesproken dat we zo hoog mogelijk in het rechterrijtje willen eindigen", sprak Steijn na afloop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl