FEYENOORD

Iedereen mag het nu écht weten dat Santiago Gimenez het shirt van Feyenoord gaat dragen

Santiago Gimenez zit bij de persconferentie van zijn presentatie bij Feyenoord
Santiago Gimenez zit bij de persconferentie van zijn presentatie bij Feyenoord © Rijnmond
Zijn komst naar De Kuip was het slechtst bewaarde geheim van Rotterdam, maar sinds vrijdag mag Santiago Gimenez zich eindelijk officieel Feyenoorder noemen. Dat laat de Mexicaanse spits op allerlei manieren blijken. En dat gebeurde niet alleen tijdens de persconferentie.
Opvallender waren de posts van Gimenez én Feyenoord op de sociale media. De Mexicaan stopte daarop afgelopen dagen niet onder stoelen of banken dat hij trots is om voor de Rotterdammers te gaan voetballen. Feyenoord bedacht op haar beurt weer een creatieve manier om hun nieuwste spits aan te kondigen.
Gimenez, die bij Feyenoord een contract tot en met de zomer van 2026 heeft getekend, laat de Mexicaanse club CD Cruz Azul achter zich om carrière te gaan maken in Rotterdam. De 21-jarige aanvaller heeft er zin in. Zelf deelt hij gretig foto's en video's van zijn nieuwe uitdaging.
"Ik vind het ontzettend gaaf om te doen", straalt Gimenez. "Ik wil vooral dat mijn famiie, vrienden en heel Mexico zullen meeleven met mijn avontuur. Ik wil iedereen hierin meenemen. Ik wil laten zien hoe mooi de club Feyenoord is."
Kijk hieronder naar de persconferentie met Santiago Gimenez:
Santiago Gimenez straalt: 'Heel blij om bij Feyenoord te zijn'
Gimenez hoorde twee maanden geleden voor het eerst van de interesse van Feyenoord. Via algemeen directeur Dennis te Kloese, die Gimenez al zijn tijd in Mexico kende, kwam de transfer op gang. "Maar mijn zaakwaarnemers vertelden net dat de interesse er al langer was", zegt de Mexicaanse aanvaller. "Het is voor mij ontzettend mooi om hier te zijn."

'Ik kan niet wachten'

In Rotterdam stort Gimenez zich dus in een nieuw avontuur. Na de persconferentie vliegt hij terug om zijn visum te regelen. Het is dus onduidelijk wanneer Gimenez voor het eerst namens Feyenoord op het veld zal staan. "Maar ik zal proberen om me zo snel mogelijk aan dit nieuwe avontuur en deze nieuwe situatie aan te passen."
Gimenez staat te trappelen om voor het eerst in een volle Kuip te spelen. "Helaas heb ik het stadion nog niet met publiek gezien", geeft hij toe. "Maar ik kan niet wachten. Ik heb veel filmpjes gezien hoe mooi het kan zijn en hoe mooi het publiek van Feyenoord is."
Aan enthousiasme geen gebrek bij Gimenez. Hij staat te trappelen om te gaan vlammen bij Feyenoord. "In Mexico heb ik genoeg wedstrijden gespeeld. Ik ben fit om te beginnen", benadrukt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl