nieuws

Rotterdamse Bijenkorf viert 60-jarig bestaan

De Rotterdamse Bijenkorf bestaat 60 jaar. Speciaal daarvoor is een fotoexpositie ingericht over de geschiedenis van het pand van architect Marcel Breuer. Ook kondigde het warenhuis aan de Coolsingel een grondige verbouwing aan.
Het pand van architect Marcel Breuer (1902-1981) is een ijkpunt in Rotterdam. In maart 1957 opende het filiaal onder grote belangstelling van het publiek haar deuren en het staat inmiddels op de Top100-monumentenlijst.
Het gebouw van Breuer verving het in 1930 gebouwde pand dat grotendeels gebombardeerd werd in de Tweede Wereldoorlog en gedeeltelijk uit glas bestond. De buitenkant van de huidige Bijenkorf wordt gekenmerkt door patronen in de vorm van een honingraat en rechthoekige raamopeningen,
Speciaal voor dit jubileum is de Bijenkorf het archief in gedoken waar beeldmateriaal van de opening van het gebouw, het personeel, de winkel en ook van de klanten werd ontdekt. In het monumentale trappenhuis worden de foto’s en films getoond. De inhoud van de expositie bestaat naast historisch materiaal ook uit het verbouwingsplan, waarbij karakteristieke elementen van Breuer weer teruggebracht worden in de winkel. De verbouwing begint komend najaar.