nieuws

Hoofdklassefinale korfbal in twee dagen uitverkocht

PKC selectie
PKC selectie
De hoofdklassefinale in het korfbal tussen KCC/SO Natural en Avanti is binnen twee dagen uitverkocht. Dat betekent dat er zaterdagavond bijna 2000 toeschouwers in de PKC-hal zijn bij de wedstrijd om promotie naar de Korfbal League.
KCC uit Capelle aan den IJssel neemt voor het vierde jaar op rij deel aan de play-offs om promotie naar het hoogste niveau. Drie jaar geleden was KVS uit Scheveningen te sterk (24-23). In 2015 verloor KCC in de play-offs in drie wedstrijden van AW.DTV, het jaar later in drie wedstrijden van TOP Arnemuiden.
Zaterdag wordt een extreem drukke dag in de PKC-hal in Papendrecht. Om 15.30 uur speelt PKC namelijk de eerste play-off met als inzet een finaleplaats op 8 april in het Ziggo Dome. Tegenstander is Blauw-Wit uit Amsterdam. Voor die wedstrijd zijn nog wel kaarten beschikbaar. PKC won al haar wedstrijden in de reguliere competitie, maar had het wel twee keer lastig tegen de Amsterdammers. In Papendrecht werd het 25-22, in Amsterdam won PKC met 32-29.
Beide wedstrijden zullen maandag te zien zijn in Sportclub Rijnmond. Rondom de hoofdklassefinale zal TV Rijnmond een sfeerreportage maken.