nieuws

Marillion-enclave in Ouddorp

Fans van de Britse symfonische rockgroep Marillion hebben dit weekeinde vakantiepark Port Zelande overgenomen. Het park in Ouddorp is volledig afgehuurd door ruim drieduizend muziekliefhebbers uit de hele wereld.
Het is alweer de zesde keer dat de band het terrein in beslag neemt. Om het jaar vindt het evenement plaats. Dit keer was het binnen vier uur uitverkocht. "Het is een fantastisch weekeinde, waar we een heel jaar naar toe leven en het jaar na afloop nog van nagenieten," zegt Karin, een van de vrouwelijke fans.

Feesttent

Edwin vult aan: "In de ochtend gebeurt hier weinig. Maar je moet je voorstellen dat er fans uit vijftig landen aanwezig zijn, die met elkaar praten, drinken en muziek luisteren. We zijn echt één grote familie. Marillion treedt elke avond op in een grote feesttent, maar je kan ook aan een quiz meedoen en op zondagmiddag met de band meespelen."
De fans willen voor de radio niet meezingen met de grootste hit van de band, Kayleigh uit 1985. ''Het is nog veel te vroeg en eigenlijk ook een belediging: de band heeft zoveel meer gemaakt," spreekt René Romswinckel uit Vierpolders. Hij is sinds 1984 voorzitter van de Marillion-fanclub.

Personeel

Ook het personeel op het vakantiepark is enthousiast, zegt een medewerkster. "De samenstelling van dit gezelschap is zo ontzettend leuk. Er zijn medewerkers van allerlei andere parken die speciaal voor dit weekeinde in Ouddorp willen werken. Een medewerkster was vanwege de vele werkuren uitgeroosterd voor dit weekeinde, maar ze was daar zo teleurgesteld over, dat we haar alsnog hebben ingeroosterd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl