nieuws

Neontape verandert Coolsingel in 3D

Fluoriserend tape ligt tot en met zondag op de stoep van de Coolsingel rond het Postkantoor en Stadhuis van Rotterdam. Het oranje en groene neontape is aangebracht door kunstenaar Micha de Bie. Het moet voorbijgangers een indruk van hoe de nieuwe Coolsingel er uit gaat zien.
Door met een Virtual Reality-bril rond te lopen, kan de vernieuwde Coolsingel al in 3D-bekeken worden. Deze brillen worden ter plekke uitgedeeld. Van het Hofplein tot de Schilderstraat wordt de inrichting groener gemaakt en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers.
Nieuwe bestrating, verlichting en zitelementen laten de drukke verkeersader als het goed uitpakt, veranderen in een monumentale stadsboulevard.

Werkzaamheden

Op 10 april, meteen na de Marathon Rotterdam, start de RET met het vervangen de tramsporen tussen het Hofplein en tramhalte Stadhuis. Bij tramhalte Stadhuis worden de drie sporen vervangen door twee nieuwe sporen. De werkzaamheden duren tot en met juli dit jaar.
Precies een jaar later, na de marathon van 2018, starten de bovengrondse werkzaamheden. Dan wordt het deel aan de Stadhuiskant van de Coolsingel aangelegd. De rijstroken worden afgesloten. Vanaf 2019 wordt aan de kant van de Lijnbaan gewerkt. De Coolsingel blijft altijd open voor autoverkeer van Noord naar Zuid.
Ook de parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar tijdens de uitvoering. Eind 2020 wordt de nieuwe Coolsingel naar verwachting opgeleverd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl