nieuws

Aannemer Open Venster failliet

Het Open Venster.
Het Open Venster.
Het bouwbedrijf dat verantwoordelijk was voor de nieuwbouw van basisschool het Open Venster in Rotterdam is failliet verklaard. Daardoor dreigt de gemeente Rotterdam een claim van zes miljoen euro mis te lopen.
Aannemer Van Deelen uit Ede werd negen maanden geleden door de gemeente buitenspel gezet omdat de nieuwbouw van de school teveel mankementen zou vertonen. Mede daardoor zou het project veel vertraging hebben opgelopen.
De aannemer zei op zijn beurt dat de problemen werden veroorzaakt omdat de gemeente voortdurend wijzigingen aanbracht in de plannen. Die waren experimenteel met een houten constructie. Van Deelen had in die tak veel ervaring.
In een poging om het werk te behouden sprak directeur Jan Pijl zelfs de commissie Bouwen en Wonen van de gemeenteraad toe. Het mocht niet baten.

Nieuwe aannemer

De gemeente Rotterdam ging op zoek naar een nieuwe aannemer en wilde de extra kosten verhalen op Van Deelen. Dat lijkt na het faillissement een moeilijk verhaal te worden. ''We hadden nog geen claim ingediend'', laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten.
Van Deelen zei nadien door de actie van de gemeente Rotterdam veel opdrachtgevers te zijn kwijt geraakt.
Door het faillissement raken 50 werknemers hun baan kwijt. De nieuwbouw van het Open Venster gaat in 2018 vermoedelijk open. Drie jaar later dan gepland.