NIEUWS

112-nieuws: Vermiste, verstandelijk beperkte vrouw (73) weer terecht | Gewonde bij steekpartij centrum Rotterdam

De Hofdijk, zaterdagavond
De Hofdijk, zaterdagavond © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zaterdagavond 30 juli en zondag 31 juli.

16:45 uur: Vermiste, verstandelijk beperkte vrouw (73) terecht

De vermiste 73-jarige Marijke Zandstra is zondagmiddag in goede gezondheid gevonden. Door een verstandelijke beperking woont ze in een zorginstelling aan de Laan van Avant-Garde in Rotterdam-Nesselande. Ze werd zondagochtend om 09:30 uur door een taxi afgezet bij een kerk aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen maar ging niet naar binnen. De vrouw denkt als een kindje van vier en de politie maakte zich daarom zorgen om haar.

12:39 uur: Woning beschoten in Rotterdam-Zevenkamp

De politie is een onderzoek gestart naar de beschieting van een pand in Rotterdam-Zevenkamp. Zondagochtend ontdekten aanwezigen in een huis aan De Luit in Rotterdam een kogelslag in een van de ruiten.
Wanneer het pand is beschoten is niet duidelijk. Waarschijnlijk is dit afgelopen nacht gebeurd. Er raakte niemand gewond.
De afgelopen weken zijn meer panden in Rotterdam en omgeving beschoten. Het vuurwapengeweld houdt mogelijk verband met een oorlog in de drugswereld.

11:35 uur: Nog een arrestant Zomercarnaval in de cel

Bijna alle personen die zaterdag werden gearresteerd bij het Zomercarnaval in Rotterdam zijn weer op vrije voeten. Alleen de vrouw uit Heerlen, die verdacht wordt van een steekpartij op de Coolsingel, zit nog in de cel. Dat meldt de politie.
Zaterdag werden 45 mensen opgepakt voor zaken als verboden wapenbezit en openbare dronkenschap. Ze kunnen een boete tegemoet zien of moeten zich later verantwoorden bij de rechter.

Zaterdag 23:50 uur: Steekpartij op Hofdijk in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is gisteravond laat iemand zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Dat gebeurde iets voor middernacht op de Hofdijk.
Het slachtoffer is na behandeling op straat met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Zaterdag 19:00: 45 aanhoudingen tijdens Zomercarnaval

Tijdens het zomercarnaval in Rotterdam-Centrum zijn volgens de politie 45 aanhoudingen verricht. De meeste arrestaties volgden na preventief fouilleren. Bij één arrestant is een machete gevonden, een groot mes. Een andere arrestant had een vuurwapen op zak.
Een 20-jarige vrouw uit Heerlen is aangehouden voor een steekpartij op de Coolsingel. Het mannelijke slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Andere aanhoudingen werden verricht voor zaken als openbare dronkenschap of het bezit van steekwapens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl