FEYENOORD

Feyenoord sluit de voorbereiding af met een nederlaag tegen Osasuna

Javairô Dilrosun baalt na een doelpunt van Osasuna tegen Feyenoord
Javairô Dilrosun baalt na een doelpunt van Osasuna tegen Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een lege Kuip heeft Feyenoord zondag verloren tegen Osasuna. De Rotterdammers gingen in de blessuretijd van het oefenduel met de Spanjaarden nog onderuit (1-2). Daarmee zit de voorbereiding van het team van hoofdtrainer Arne Slot erop.
Dit moet je onthouden van Feyenoord-Osasuna
Dit moet je onthouden van Feyenoord-Osasuna © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na een afwachtende beginfase van beide kanten kreeg Osasuna in de negende minuut de eerste kans. Een breedtepass van Feyenoord-middenvelder Fredrik Aursnes werd niet goed begrepen, waarna de Spanjaarden konden omschakelen. Moi Gómez schoot vervolgens de bal maar net voorlangs. Enkele tellen later kwam Kike García maar een teenlengte te kort om het openingsdoelpunt binnen te glijden.
Feyenoord creëerde amper kansen in de lege Kuip, terwijl ook Osasuna weinig in de melk te brokkelen had. Pas bij een vrije trap van Oussama Idrissi, één van de drie officieuze basisdebutanten bij Feyenoord, stichtten de Rotterdammers gevaar. Marcos Senesi kopte in de 28e minuut gevaarlijk op het doel van Osasuna. Aitor Fernández redde goed. Aan de andere kant was het wél raak. Doelman Justin Bijlow schatte een verre vrije trap van Roberto Torres verkeerd in, waarna Osasuna via de binnenkant van de paal op voorsprong kwam (0-1).
Idrissi probeerde snel orde op zaken te stellen, maar Fernández was bij het schot van de Feyenoord-aanvaller bij de les. Vlak voor de rust bewees Fernández met een redding weer zijn waarde bij een vrije trap van Sebastian Szymanski, die de bal fraai richting de lange hoek krulde.

Danilo toont zijn gretigheid

Net als Bijlow had ook Marcos Senesi een slippertje. In de eerste minuut van de tweede helft werkte hij een bal verkeerd weg, waarna Kike García alleen op de doelman van Feyenoord ging. De 32-jarige Spaanse spits trapte de bal echter op de paal. Een positieve noot was Danilo, die in het tweede bedrijf een grotere rol van betekenis speelde dan in de eerste helft. De Braziliaan was meermaals gevaarlijk. Ook Quinten Timber, overgekomen va FC Utrecht, schoot hard voorlangs.
Danilo speelde een aardige tweede helft voor Feyenoord tegen Osasuna
Danilo speelde een aardige tweede helft voor Feyenoord tegen Osasuna © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Op het uur verspilde Senesi wederom de bal en kreeg Kike García wederom een enorme mogelijkheid. De spits van Osasuna benutte dit buitenkansje niet. Bijlow herstelde laat in de tweede helft zijn fout met een goede save op een poging van invaller Ezequiel Ávila.
Het venijn van dit oefenduel zat in de staart. Feyenoord maakte in de 88e minuut nog gelijk. Danilo gaf de assist op invaller Cole Bassett, die in het zestienmetergebied van Osasuna de 1-1 op het scorebord zette. Uiteindelijk zouden de bezoekers uit Spanje nog als winnaars van het veld stappen. Kike Barja scoorde met een simpele intikker het winnende doelpunt (1-2).
Daarmee is de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe eredivisieseizoen een feit voor Feyenoord. De Rotterdammers openen volgende week zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Feyenoord - Osasuna 1-2 (0-1)

30' 0-1 Roberto Torres
88' 1-1 Cole Bassett
90+2' 1-2 Kike Barja
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (46' Toornstra), Geertruida, Senesi, Rasmussen; Aursnes (62' Taabouni), Timber (85' Bassett), Szymanski (62' Benita); Dilrosun (46' Jahanbakhsh), Danilo, Idrissi (46' Wålemark)