nieuws

Zoogdieren nemen de stad te grazen

Schotse Hooglander Foto Eddy Philipsen
Schotse Hooglander Foto Eddy Philipsen
Grote grazers en andere zoogdieren in de stad en de Verboden Vruchten van de Boekenweek in Chris Natuurlijk van 25 maart.

Landelijke Zoogdierdag in Rotterdam

Zoogdierliefhebbers uit het hele land komen zaterdag 25 maart naar Rotterdam voor de landelijke
over zoogdieren in de stad. Ecoloog Niels de Zwarte van Bureau Stadsnatuur Rotterdam is de dagvoorzitter en hij vertelt over het programma dat in de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum is te beleven. Het gaat bijvoorbeeld over vleermuizen, maar ook over zeehonden in de haven en over grote grazers in stadse natuurgebieden of parken.

Zoogdieren nemen de stad te grazen

Chris Natuurlijk gaat op pad met Ineke van Dort van Ark Natuurontwikkeling, die op de landelijke Zoogdierdag een lezing geeft over grote grazers in de stad. In de Koedood, een klein natuurgebiedje vlakbij de nieuwbouwwijk Portland in Rhoon, graast een kudde Hooglanders. Overal zie je sporen van de grazende kudde die het landschap vormen.

Verboden vruchten van de Boekenweek

Boekenman Hubert van Belois vertelt over de Boekenweek die dit keer in het teken staat van Verboden Vruchten. Van verboden boeken tot het Boekenweekgeschenk, lees hier welke boeken Hubert op 25 maart bespreekt.

Connie Palmen

Connie Palmen begint haar toernee als schrijfster van het Boekenweekessay zaterdag 25 maart in Rotterdam. De Zonde van de Vrouw heet het essay waarover Palmen meer vertelt in Chris Natuurlijk.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond