FEYENOORD

Trotse aanwinst Jacob Rasmussen: 'Veel succesvolle Denen bij Feyenoord, dat wil ik ook'

Jacob Rasmussen en Oussama Idrissi droegen tegen Osasuna voor het eerst het shirt van Feyenoord in een wedstrijd
Jacob Rasmussen en Oussama Idrissi droegen tegen Osasuna voor het eerst het shirt van Feyenoord in een wedstrijd © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord pakte deze week op de transfermarkt flink uit. De Rotterdamse club haalde vier spelers en drie van die aanwinsten speelden zondag in de lege Kuip tegen het Spaanse Osasuna. Quinten Timber, Oussama Idrissi en Jacob Rasmussen begonnen in de basis in de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie.
“Het is leuk om te starten, maar ja, we verliezen wel (1-2)”, baalt Rasmussen na afloop. Het winnende doelpunt van Osasuna viel in blessuretijd, kort na de late gelijkmaker van Cole Bassett. “Die laatste goal viel te makkelijk”, vond de Deen, die ook positieve dingen zag in zijn eerste wedstrijd in het shirt van Feyenoord. “We hebben kwaliteit en kunnen kansen creëren. Dat moeten we meenemen in de komende wedstrijden.”
Rasmussen twijfelde niet toen de kans kwam om bij Feyenoord te tekenen. “Ik wist dat ik deze kans moet pakken”, aldus de huurling van Fiorentina. “Dit is een grote club. In Nederland, maar ook in Europa. Een club met grote tradities en een mooie historie. Ik ben trots dat ik daar nu deel van uit kan maken.”
Jacob Rasmussen hoopt te slagen bij Feyenoord
Veel Denen gingen Rasmussen al voor in de Kuip. “Ja, maar een grote club trekt grote namen aan. Veel Denen waren hier succesvol, dat wil ik ook. Voor mij is het makkelijker dat ik de eredivisie ken (van Vitesse, red.) én de stadions. Maar ik moet wel nieuwe gezichten leren kennen en mezelf bewijzen. Ik ben hier pas een paar dagen.”

Idrissi doet helft mee

Rasmussen speelde tegen Osasuna negentig minuten, Idrissi kwam een helft in actie. “Ik had eigenlijk gerekend op 30 minuten, maar 45 minuten ging mij ook goed af. Een goed begin”, aldus de flankaanvaller.
Oussama Idrissi debuteerde bij Feyenoord: 'Ik voel me aardig'
Idrissi heeft, zo zegt hij zelf, tijd nodig om fit te worden. “Het is mijn vierde werkdag hier, de derde dag met de jongens. Wat fit worden betreft, zit er wel wat druk op. In deze fase gaat het vooral om fit worden en acclimatiseren en de groep leren kennen.”